Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε ότι σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων,

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε ότι σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, στις 14 Αυγούστου στη Σιγκαπούρη, θα είναι ο νεαρός πρωταθλητής της κωπηλασίας Μιχάλης Ναστόπουλος.
Ο δεκαοχτάχρονος αθλητής από τα Ιωάννινα, κατέκτησε χθες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων το χρυσό μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου με το συναθλητή του Απόστολο Λαμπρίδη. Έχει γεννηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου του 1992, ανήκει στον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, έχει ύψος ύψος 1.94 και ζυγίζει 87κ.. Η ελληνική αποστολή που απαρτίζεται από 29 αθλητές και αθλήτριες αναχωρεί για τη Σιγκαπούρη μεθαύριο Τετάρτη 11 Αυγούστου στις 13.15 με την πτήση SQ347 της Singapore Airlines. Η ελληνική ομάδα θα παρελάσει πρώτη στην τελετή έναρξης και του νέου αυτού θεσμού, όπως ακριβώς συμβαίνει, με την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Δ.Ο.Ε.) από το 1928 στο Άμστερνταμ και έπειτα.
Πρώτος έλληνας σημαιοφόρος στην ιστορία των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων ήταν ο πρωταθλητής της δισκοβολίας Νικόλαος Γεωργαντάς στη διοργάνωση του 1908 στο Λονδίνο.
Πρώτος σημαιοφόρος στην ιστορία των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ήταν ο πρωταθλητής του σκι Αλέξανδρος Νεγρεπόντης στη διοργάνωση του 1936 στο Παρτενκίρχεν της Γερμανίας.
9/8/10  12:45

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου