Από την σελίδα της Εκοφνς

Nέα της FISA

14/04/2009
ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΑΜΕΑ

Μετά το πρόσφατο σεμινάριο κωπηλασίας ΑΜΕΑ της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας της Κορέας, αναφέρθηκαν νέες εξελίξεις που θα βοηθήσουν τους κωπηλάτες ΑΜΕΑ. Το εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης της Κορέας (NRC) επεξεργάζεται ένα μηχανοκίνητο κάθισμα για χρήση στο κωπηλατοεργόμετρο Concept2 προκειμένου να βοηθήσει εκείνους με τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης.

Ο Simon Goodey της επιτροπής ΑΜΕΑ της FISA βρέθηκε προσφάτως στην Κορέα με την ευκαιρία σεμιναρίου κωπηλατικής προπονητικής για τα ΑΜΕΑ και σχολίασε για αυτή την νέα εξέλιξη «αυτή θα έχει σημαντική εφαρμογή για τους χρήσες αναπηρικής καρέκλας και όσους έχουν βλάβες στην λειτουργία των σκελών» είπε ο Goodey.

Το NRC ενδιαφέρθηκε να ακούσει για την Λειτουργική Διέγερση Υποβοηθούμενης Κωπηλασίας που χρησιμοποιείται στα κωπηλατικά προγράμματα στο Κέντρο Αγώνων του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο Brunel. «Συμφωνήθηκε ότι το NRC και το Κέντρο Αγώνων Λονδίνου θα συνεργαστούν σε μελλοντικές ερευνητικές εξελίξεις» είπε ο Goodey.

Το «εργαστήρι» ΑΜΕΑ περιείχε προπονητικά τμήματα στην ξηρά και στο νερό μαζί με σεμινάριο που κάλυψε εξειδικευμένες παρουσιάσεις για την προσαρμοσμένη κωπηλασία και μία έκθεση για το διεθνές επίπεδο της κωπηλασίας ΑΜΕΑ, τον εξοπλισμό, οδηγίες ρύθμισης για τα σκάφη, θεραπευτικές εφαρμογές για κωπηλασία συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας, επίκτητους εγκεφαλικούς τραυματισμούς και λειτουργική ηλεκτρική διέγερση υποβοηθούμενης κωπηλασίας (FES).

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου