Ένας χρόνος kopilasia.blogspot !

Φίλοι, πρώην και νυν κωπηλάτες, σαν σήμερα δημοσιεύτηκε η πρώτη ανακοίνωση σε αυτό το ιστολόγιο. Ένα χρόνο, 13.500 επισκέψεις και 658 ανακοινώσεις μετά, κάνοντας τον απολογισμό μας πιστεύω ότι μέσα από τα όποια λάθη και παραλείψεις μας, καταφέραμε να δημιουργήσουμε έναν εναλλακτικό διαδικτυακό χώρο ενημέρωσης των ανθρώπων που ενδιαφέρονται για αυτό το άθλημα, ο οποίος ταυτόχρονα να τους δίνει τη δυνατότητα να σχολιάζουν ελέυθερα και να καταθέτουν τη γνώμη τους.
Για τη συνέχεια θα επιθυμούσαμε περισσότερη συμμετοχή, είτε με τη μορφή σχολίων, είτε με την αποστολή οποιουδήποτε θέματος νομίζετε ότι αξίζει να δημοσιευτεί.
Αντί τούρτας ανα-δημοσιεύουμε την πρώτη ανακοίνωση. Άντε και του χρόνου!


10/02/2008...

Λίγα ιστορικά, έτσι για αρχή...

Η Κωπηλασία πρωτοεμφανίζεται στην Ελλάδα το 1885 με την ίδρυση του Ομίλου Ερετών (ερέτης = κωπηλάτης). Οι εγκαταστάσεις του Ομίλου στην αρχή ήταν στο Παλαιό Φάληρο, στο σημείο που αρχίζει η Καστέλα και το 1906, γίνονται οι πρώτοι Πανελλήνιοι αγώνες. Το 1927 ιδρύεται η Ελληνική Ενωση Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων, η οποία αναλαμβάνει την εποπτεία της Κωπηλασίας και Ιστιοπλοΐας, των οποίων τον έλεγχο μέχρι τότε είχε ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ.. Απο την ευθύνη της Ιστιοπλοΐας διαχώρισε την θέση της η Ε.Ε.Φ.Ν.Σ., στην περίοδο της κατοχής, όπου πλέον εμφανίζεται η σημερινή Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων, ενώ την Ιστιοπλοΐα αναλαμβάνει η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (Ε.Ι.Ο.). Με την ευκαιρία της τέλεσης του πρώτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 1970 η Ελλάδα «πλημμυρίζει» εξωσκάλμια σκάφη και το 1972 γίνεται Πανελλήνιο εφηβικό πρωτάθλημα με εξωσκάλμιες βάρκες, ενώ το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων πραγματοποιείται το 1976.

Πηγή: Βικιπαίδεια

2 σχόλια:

  1. Yparxei k o sunexisteis tou ergou tou prwtou an k den tha einai pote toso kalo oso to prwtotupo:):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οιεγκαταστάσεις ήταν στο Νέο Φάληρο και όχι στο Παλαιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή