Ομοσπονδιά Κωπηλασίας Κύπρου "τα κατορθώματα"

Αντιγράφω από την σελίδα του Νηρέα


Επιστολή του προέδρου του Σωματείου
09/02/2009

Λεμεσός, Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2009

Ναυτικό Όμιλο Αμμοχώστου, Ναυτικό Όμιλο Κερύνειας, Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού, Ναυτικό Όμιλο Πάφου, Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας

Διοικητικό Συμβούλιο

ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ



Θέμα : Εγγραφή του Αθλητικού Σωματείου «Νηρέας» Ύψωνα Λεμεσού στο Μητρώο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας.




Αξιότιμοι Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω τα ακόλουθα γεγονότα που θεωρώ απαράδεκτα και ακατανόητα. Οι λόγοι που με ώθησαν να σας ενημερώσω για τα πιο κάτω γεγονότα είναι γιατί η Ομοσπονδία αποτελείται από εκπροσώπους σας και κατά συνέπεια αφορά άμεσα τον Όμιλο σας και το άθλημα της κωπηλασίας.

Το Αθλητικό Σωματείο μας ενεγράφη στο Αθλητικό μητρώο του Κ.Ο.Α την 25/11/2008 με αριθμό πιστοποιητικού 673 και έτυχε αθλητικής αναγνώρισης από τον Κ.Ο.Α. (Βλέπε Συνημμένο Α.)

Το Σωματείο μας αιτήθηκε αμέσως μετά την εγγραφή του και στο μητρώο της οικείας Ομοσπονδίας. Η Ομοσπονδία παράνομα απέρριψε την εγγραφή του σωματείου μας στο μητρώο της. (Βλέπε Συνημμένο Β.) (Απόφαση Ανώτατης Δικαστικής Επιτροπής Αθλητισμού Αρ. 4/1998 όπου αναφέρεται ξεκάθαρα ότι ο Κανονισμός του Κ.Ο.Α δίδει το δικαίωμα σε κάποιο σωματείο το οποίο έτυχε αθλητικής αναγνώρισης να εγγραφή σαν μέλος της οικείας ομοσπονδίας και αν το καταστατικό της ομοσπονδίας δεν επιτρέπει την εγγραφή του σωματείου θα πρέπει η ομοσπονδία να λάβει τα δέοντα μέτρα για την τροποποίηση του καταστατικού της ούτως ώστε αυτό να συνάδει με τον Περί Κ.Ο.Α Νόμο και τους σχετικούς Κανονισμούς.)

Παρόλο που υπάρχει η απόφαση αυτή από το 1998 η ομοσπονδία δεν προχωρεί πεισματικά την εγγραφή του σωματείου μας στο μητρώο της. Ο σκοπός της επίμονης άρνησης της εγγραφής του σωματείου μας στην ομοσπονδία δεν μας είναι γνωστός, γεγονός μας αφήνει να προβληματιζόμαστε για το τι κρύβεται πίσω από όλη αυτήν την θλιβερή ιστορία για το άθλημα και για τους αθλητές μας. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μη εσκεμμένη στάση της ομοσπονδίας αλλά σίγουρα είναι προϊόν της υπέρβασης εξουσίας ορισμένων μελών της ομοσπονδίας.

Θεωρώ ότι οι αποφάσεις της ομοσπονδίας αφορούν όλους τους ομίλους και κατά συνέπεια το δικό σας Όμιλο και Διοικητικό Συμβούλιο. Επειδή δεν έχω άλλη επιλογή οφείλω εκ των πραγμάτων να αποταθώ στην Ανώτατη Δικαστική Επιτροπή Αθλητισμού (Α.Δ.Ε.Α) για να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος και προπάντων να τερματιστεί η υπέρβαση εξουσίας ορισμένων μελών της ομοσπονδίας που εκθέτει ανεπανόρθωτα τους Ομίλους. Έμμεσα η στάση ορισμένων μελών της ομοσπονδίας στέρησε στους αθλητές μας την συμμετοχή τους στα τεστ για την ένταξη αθλητών μας στην εθνική ομάδα και θα συνεχίσει να τους στερεί κάθε δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες του Κυπριακού Πρωταθλήματος. Πρόθεση μας είναι να επικρατήσει λογική και σύνεση στο χώρο του αθλήματος.

Είχα υποχρέωση να σας αναφέρω τα πιο πάνω προτού προχωρήσω σε οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες. Θεωρώ ότι έγινα κατανοητός και ότι σας έχω ενημερώσει πλήρως για το τι γίνεται στην Ομοσπονδία Κωπηλασίας σε σχέση με το σωματείο μας. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία η και επεξήγηση είμαι πάντα στην διάθεση σας.



Πανίκος Α. Χριστοφή

Πρόεδρος


Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
09/02/2009

Ένα από τα βασικά άρθρα στο Καταστατικό της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας είναι το εξής: «σκοπός της Ομοσπονδίας είναι η ενθάρρυνση και προαγωγή του αθλήματος στην Κύπρο και η συνεργασία με οποιοδήποτε Όμιλο, Σωματείο, ή Οργανισμό που έχει παρόμοιους σκοπούς»

Άρθρο καθαρό και ξάστερο για όλους. Για όλους είπα; Λάθος. Για όλους εκτός από αυτούς που είναι ενταγμένοι να το εφαρμόζουν. Τους αξιωματούχους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας!

Πως αλλιώς να ερμηνεύσουμε την άρνηση των φωστήρων της ομοσπονδίας να εντάξουν στους κόλπους της τον νέο Σύλλογο «Νηρέας»; Ένα σύλλογο που είχε και έχει όλες τις προϋποθέσεις για ένταξη. Και το χειρότερο είναι, ότι δεν έχουν καν την τόλμη να ανακοινώσουν τους λόγους της άρνησης τους, βάζοντας μπροστά ένα άλλο άρθρο του αναχρονιστικού αυτού καταστατικού. Όποιο άρθρο δηλαδή του καταστατικού τους συμφέρει το εφαρμόζουν, για τα υπόλοιπα κάνουν τους Κινέζους.

Μήπως όμως πίσω από την άρνηση αυτή κρύβονται αλλότρια συμφέροντα; Μήπως οι κύριοι της ομοσπονδίας είναι και γονείς και θέλουν με την άρνηση τους αυτή να αποκλείσουν τους αθλητές του «Νηρέα» που μπορεί να είναι καλύτεροι από τα παιδία τους; (Όπως ξέρετε οι θέσεις στην Εθνική Ομάδα είναι περιορισμένες) Στο κάτω- κάτω της γραφής να μην ευλογήσουν και λίγο τα γένια τους; Και αν είναι έτσι που πάει το «Ευ Αγωνίζεστε» των αρχαίων ημών προγόνων μας κύριοι.

Ή μήπως μπαίνουν πιο μεγάλα συμφέροντα; Μήπως κρύβονται οι διάφοροι όμιλοι που δεν θέλουν άλλους στο παιγνίδι; Τώρα είναι μια χαρά. Μοιράζουν τις θέσεις στις διάφορες ομοσπονδίες μεταξύ τους, υπάρχει ισοζύγιο. Σίγουρα ένας νέος σύλλογος χαλά τις ισορροπίες. Θα πρέπει να ξαναμοιραστεί η πίττα και αυτό δεν είναι και τόσο καλό.

Κύριοι, νομίζω είναι καιρός να σοβαρευτείτε να αφήσετε τα κόλπα και να καθίσετε να διαβάσετε να μάθετε κανονισμούς και να αρχίσετε να δουλεύετε σοβαρά. Δεν παίρνονται τα διπλώματα διαιτητών κωπηλασίας με σκονάκια ή με χάρες κύριοι. Παίρνονται με σκληρή δουλειά. Διότι η ημιμάθεια αγαπητοί κύριοι παράγοντες της κωπηλασίας είναι χειρότερη από την αμάθεια. Φτάνει πια. Βαρεθήκαμε τις μετριότητες.

Αν κάποιος θίχτηκε και διαφωνεί σε αυτά που έγραψα, τον προκαλώ να με διαψεύσει.

Φιλικά

Γιάννος Ιωαννίδης

Γ. Γραμματέας Σωματείου ΝΗΡΕΑΣ

5 σχόλια:

  1. na mas pei o kos Giannos apo pou phre tis barkes kai tous athlites!!!xexexe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Giati den rotas ton papa sou leventi mou na sou pei pou vrikame tes varkes kai tous athlites... xe xe xe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. tous athlites kai tous proponites sas o Yiannos den tous vrike tous ekane. yia ta skafi rotate ton papa sas. Yrapse mou kai to onoma sou na sou po to viografiko sou.
    Yiannos Charalambous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Viografia: keno, keno, keno, amarties, amarties, keno, keno, gliftis, keno, keno, poulimenos, keno, keno, orfanos,(psaxni ton papa. "I ston omilo t 8a ine i stin omospondia"). Ta skafi dika mas ine kai oso gia tous a8lites emis apofasizoume pion akolou8oume kai ti kanoume. Kai ama exete elipsi apo a8lites ine gt den exete idea sto epaggelma sas.

    Giannis Aristiades

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. re koumproi ftiakste prota kopilasia kai meta tsakoneste...

    ΑπάντησηΔιαγραφή