Η γιορτή της Κωπηλασίας


Στο σχεδόν κατάμεστο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης από την Κωπηλατική Ομοσπονδία η τελετή βράβευσης των κορυφαίων του 2007 καθώς και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας.
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν πολλοί επίσημοι με προεξέχοντες, τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη, τον πρόεδρο της ΕΟΕ κ. Μίνωα Κυριακού, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Σταύρο Δουβή ο οποίος βραβεύτηκε από την Ομοσπονδία για την προσφορά του στο άθλημα καθώς και ο αρχηγός της Ολυμπιακής ομάδας στο Πεκίνο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΕΟΕ κ. Ισίδωρος Κούβελος.
Η τελετή άνοιξε με τον σύντομο χαιρετισμό του προέδρου της ΕΚΟΦΝΣ κ. Γιάννη Καρρά ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε «Μια ακόμα αγωνιστική χρονιά ολοκληρώθηκε και κάνοντας τον απολογισμό μας για αυτή, βρίσκουμε την Ελληνική Κωπηλασία να έχει συνεχίσει την ανοδική της πορεία, από πλευράς αποτελεσμάτων στο διεθνές στερέωμα και να έχει διανύσει τη καλύτερη χρονιά της στη μακρόχρονη ιστορία του αθλήματος, του αρχαιότερου στη νεότερη Ελλάδα»
Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης στον χαιρετισμό του δήλωσε θαυμαστής της κωπηλασίας από τα παιδικά του χρόνια ενώ επαίνεσε το έργο που διατελείται τα τελευταία χρόνια από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία.
Θερμός υποστηρικτής της ελληνικής κωπηλασίας δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Μίνως Κυριακού δηλώνοντας έτοιμος να βοηθήσει για την ανάπτυξη του αθλήματος στο μέλλον.
Τυχερός της βραδιάς το Πολεμικό Ναυτικό, στο κομμάτι του οποίου βρέθηκε το φλουρί της Πρωτοχρονιάτικης πίττας. Τυχερός και ο ΟΝΑΤ που κέρδισε το ένα ζευγάρι κουπιά κατά την κλήρωση που παραδοσιακά έκλεισε την βραδιά.

Πηγή: www.kopilasia.gr

2 σχόλια: