Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών

Oνειρεμένο φινάλε έκαναν τα ελληνικά κουπιά στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα ανδρών γυναικών που πραγματοποιήθηκε από 21-23 Σεπτεμβρίου στο Πόζναν της Πολωνίας. Οι Έλληνες κωπηλάτες στην τελευταία διοργάνωση της σεζόν κατέκτησαν δυο χρυσά μετάλλια, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο στους τέσσερις τελικούς που πήραν μέρος φέρνοντας την Ελλάδα στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν η Χρύσα Μπισκιτζή και η Αλεξάνδρα Τσιάβου που τερμάτισαν πρώτες στο διπλό σκίφ ελαφρών βαρών των γυναικών με χρόνο 7.21.03. Τα δυο κορίτσια που έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο και για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου πήραν από τα πρώτα μέτρα την πρωτοπορία και την κράτησαν ως το τέλος.
Την πρώτη τους μεγάλη διάκριση είχαν και οι δυο Γιάννηδες της ελληνικής αποστολής ο Γιάννης Τσάμης και ο Γιάννης Χρήστου στο διπλό σκίφ των ανδρών. Οι δυο κωπηλάτες αν και ξεκίνησαν στην τελευταία θέση μέτρο με το μέτρο κέρδιζαν συνεχώς έδαφος για να πέσουν πρώτοι στον τερματισμό στη λίμνη Μάλτα με χρόνο 6.28.78. Οι ασημένιοι παγκόσμιοι πρωταθλητές Βασίλης Πολύμερος και Δημήτρης Μούγιος κατέκτησαν ακόμη ένα αργυρό μετάλλιο στο διπλό σκίφ ελ. βαρών τερματίζοντας πίσω από το ουγγρικό πλήρωμα σε χρόνο 6.39.26 κι ενώ οι Μαγυάροι σημείωσαν χρόνο 6.36.99.Τέλος η τετράκωπος των ανδρών με τους Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα, Γιώργος Τζιομπανίδη και Παύλο Γαβριηλίδη ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο με σημειώνοντας επίδοση 6.13.50, έχοντας διαφορά λιγότερη από ένα δευτερόλεπτο από τους δεύτερους Γερμανούς που τερμάτισαν σε 6.12.48. Πρώτη ήταν η Τσεχία με 6.10.38.
Πηγή: Κωπηλατικά Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου