Ένα ιστολόγιο για όλους-ες που αγαπούν την Κωπηλασία, αθλητές, προπονητές, παράγοντες, φιλάθλους. Ελεύθερη έκφραση απόψεων, αναρτήσεις επιστημονικών θεμάτων, νέα του αθλήματος και ό,τι άλλο βάζει ο "κωπηλατικός" νους σας!

Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

Φουρτούνα και τρικυμία στο κωπηλατικό τμήμα του Ι.Ο.Θ.

Από μία επιστολή που λάβαμε στο  email.Αναταράξεις στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης.
Φουρτούνα και τρικυμία στο κωπηλατικό τμήμα του Ι.Ο.Θ.
Γονείς καταγγέλλουν.
Ο ένας προπονητής δήλωσε επίσημα παραίτηση, ενώ έπονται και άλλες.
Γονείς, αθλητές και προπονητές βρίσκονται σε αναβρασμό έχοντας πρόβλημα συνεργασίας με τον έφορο της κωπηλασίας κ. Μακάριο, ο οποίος δεν έχει καμία επαφή με τους προπονητές, τους αθλητές και φυσικά ούτε με το άθλημα.
Το ποτήρι  ξεχείλισε και οι γονείς αναγκαστήκαμε να γράψουμε αυτήν την επιστολή όταν πρίν από λίγες μέρες το αυτοκίνητο του σωματείου που πήγαινε τα παιδιά μας για προπόνηση στην λίμνη Βόλβη, έμεινε από μηχανική βλάβη στο δρόμο. Έγιναν τηλέφωνα σε γονείς και στον έφορο (ο οποίος δήλωσε πρόβλημα). Για την μεταφορά κινητοποιήθηκαν οι προπονητές και γονείς, οι οποίοι άφησαν τις δουλειές τους και έσπευσαν να βοηθήσουν. Ο έφορος απών, όχι μόνο δεν έδωσε λύση την ώρα του προβλήματος αλλά ούτε ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει τι απέγιναν τα παιδιά, ούτε ένα τηλεφώνημα να ευχαριστήσει κάποιους που άφησαν τις δουλειές τους και έχασαν το μεροκάματό τους για να βοηθήσουν.
Τελικά σε ποιους εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας;
Φυσικά έπειτα και από το παραπάνω γεγονός εμείς εμπιστευόμαστε μόνο τους προπονητές. Μόνο αυτούς γνωρίζουμε, αφού ποτέ δεν είδαμε εκπρόσωπο της διοίκησης.
Φέτος έχουμε πάει με τα παιδιά μας σε έξι αγώνες και ο έφορος δεν ήρθε ποτέ μαζί μας.
Οι προπονητές δηλώνουν στον διοργανωτή Σύλλογο να μην φωνάξει τον ΙΟΘ τιμής ένεκεν, να απονείμει μετάλλια γιατί απλά δεν υπάρχει εκπρόσωπος. Σε όσους αγώνες οι διοργανωτές έχουν φωνάξει τον Ι.Ο.Θ, οι γονείς παίρνουμε τα έπαθλα και εμείς εκπροσωπούμε τον όμιλο στις απονομές.
 Μέχρι και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που πήγαμε, γονέας πήρε το μετάλλιο του Ι.Ο.Θ.
Ένα Σάββατο ειδοποιηθήκαμε ότι ο έφορος συγκάλεσε συγκέντρωση αθλητών. Επειδή τα παιδιά τα πηγαίνουμε εμείς, περιμέναμε και εμείς μαζί με τα παιδιά και τους προπονητές τον έφορο.
Μας έστησε και δεν ήρθε ποτέ, ούτε είχε την ευαισθησία να πάρει ένα τηλέφωνο να το ακυρώσει, ούτε φυσικά από ότι μάθαμε από τους προπονητές να ζητήσει ένα συγνώμη, δείχνοντας έτσι την αλαζονική και υπεροπτική στάση του και ότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον και καμία συμπαράσταση στο τμήμα.
Εμείς είμαστε κοντά στα παιδιά μας, άρα και κοντά στην Κωπηλασία. Τα μεταφέρουμε κάθε μέρα και μόνο με τους προπονητές έχουμε γνωριστεί. Τα παιδιά μας με αυτούς έχουν δεθεί και με αυτούς ζουν κάθε μέρα. Είναι κρίμα το καλό αυτό κλίμα να δυναμιτίζετε από έναν άνθρωπο που δεν έχουμε δει ποτέ. Στο τμήμα της κωπηλασίας τον έχουνε ονομάσει «ο αόρατος έφορος».
Εσείς αγαπητέ κ.Πολυχρονιάδη από ότι ακούμε έχετε πολλά χρόνια στην Διοίκηση του Ομίλου, και αγαπάτε την κωπηλασία και ορθή κρίση διαθέτετε.
Προφανώς να μην τα γνωρίζατε αυτά και πολλά άλλα. Εάν τα γνωρίζατε γιατί τον καλύπτετε; Εάν πάλι δεν τα γνωρίζατε και τα μαθαίνετε τώρα  τι περιμένετε;
Δεν γνωρίζουμε εάν τον εμπιστεύεστε, εμείς πάντως όχι. Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε έναν άνθρωπο που άφησε στο δρόμο τα παιδιά μας, χωρίς να νοιαστεί στο απειροελάχιστο γι αυτά.
Τα παιδιά μας αγαπάνε την κωπηλασία και δεν θα πρέπει να γίνει ο κύριος αυτός η αιτία να σταματήσουν το άθλημα.
Με την ελπίδα ότι θέλετε το καλύτερο για το τμήμα, περιμένουμε την γρήγορη επίλυση του προβλήματος για να συνεχίσουν αθλητές και προπονητές αναπόσπαστοι το έργο τους και να συνεχιστεί η ομαλή και γεμάτη επιτυχίες πορεία των παιδιών μας στο άθλημα που φέρνουν επιτυχίες στον σύλλογο όπως γινόταν και όλο το προηγούμενο διάστημα.

Με εκτίμηση
Οι γονείς του τμήματος κωπηλασίας του Ι.Ο.Θ. 

6 σχόλια:

 1. pwpwpwww.. dikhgoros to egrapse olo auto?? gt mono autoi mporoun na magalopoioun katastaseis. polu megalo thema to kanate. eleos.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΙΚΙΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ

   Διαγραφή
 2. Ας μας πει τότε κάποιος ποιός ο ρόλος του Εφόρου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Νομίζω πως μετά από 24 χρόνια κωπηλασίας και ακόμη 10 σε διακριτική θέση, για να μην παρενοχλώ τους σημερινούς προπονητές, ως αθλητής του ΙΟΘ, με πατέρα αθλητή του ίδιου ομίλου και δύο κόρες στον ίδιο όμιλο και στο ίδιο άθλημα, ξέρω πολύ καλά όπως και πολλοί ακόμη τι πραγματικά συμβαίνει. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν και αυτοί που δεν γνωρίζουν ποιός προσπαθεί, με μόνη την αγάπη για την κωπηλασία αλλά και τον ΙΟΘ τα τελευταία 17 με 20 χρόνια. Οι τυχαίοι παραγοντίσκοι που ξαφνικά κατέχουν κάποια θέση στο ΔΣ από μη ύπαρξη άλλου να ψηφίσουν τα μέλη στις εκλογές, καλό θα ήταν να έχουν μια πιο συνετή σκέψη και στάση, με σεβασμό προς τους αθλητές και τους προπονητές. Το να δημιουργείς προβλήματα στους ανθρώπους που περνούν ίσως περισσότερες ώρες με τα παιδιά μας από ότι εμείς οι ίδιοι οι γονείς, κάνοντάς τους αθλητές και πιθανόν πρωταθλητές, γεμίζοντας την ζωή τους με εικόνες και εμπειρίες που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα έχουν καμία τέτοια ευκαιρία, α μη τι άλλο είσαι αγενής και αφιλότιμος αν όχι υστερόβουλος. Ας έχουν κατά νου κάποιοι, πως εμείς που αγαπούμε με ιδιαίτερο τρόπο τον ΙΟΘ, έχουμε τον τρόπο μας να βοηθούμε και να δίνουμε ή να βρίσκουμε λύσεις. Προσωπικά, με επιλογές μη σωστές που έχω κάνει για τους σημερινούς προπονητές του ΙΟΘ στο παρελθόν. Έκανα ΛΑΘΟΣ και αυτό κόστισε στον όμιλο. Δεν είμαι διατεθημένος να το ξανακάνω ή να το ξαναζήσω. Και νομίζω και αρκετοί άλλοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η κρίση στον ΙΟΘ συνεχίζεται και βαθαίνει.
  Η Διοίκηση του ΙΟΘ συγκάλεσε προχθές συγκέντρωση γονέων. Πρώτη φορά γονείς και προπονητές τα "έχωσαν" στον έφορο και τη Διοίκηση και συμφώνησαν στην ανεπάρκεια και την ανυπαρξία του Εφόρου Κωπηλασίας. Η δε Διοίκηση άπραγη και μουδιασμένη καθότανε και άκουγε χωρίς αντανακλαστικά.
  Τί περιμένουν? Διώξτε το "σάπιο φρούτο" γιατί η σαπίλα μεταδίδεται...
  Αλλιώς παραιτηθείτε όλοι μαζί.
  Κύριο και η Ανικανότητα διώκεται και είναι αδίκημα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. «ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΙΣΙΟ ΔΡΟΜΟ»
  Θέλω να ξεκινήσω το μικρό μου σχόλιο με την παροιμία που λέει: Κάποτε ρώτησαν την καμήλα, σε ποιον δρόμο σου αρέσει να βαδίζεις, στις ανηφόρες ή στις κατηφόρες και η καμήλα τους απήντησε, «χάθηκε ο ίσιος δρόμος» και τούτο διότι ως γνωστό συνήθως οι καμήλες…. επιλέγουν από την φύση τους να βαδίζουν σε ίσιους και ομαλούς δρόμους.
  Λοιπόν σύμφωνα με την λαϊκή παροιμία, εφόσον ένα κατά τα άλλα συμπαθές ζώο έχει την ικανότητα να επιλέγει τον ίσιο δρόμο, δεν είναι άδικο για εμάς τους φίλους του Ιστιοπλοϊκού ομίλου Θεσσαλονίκης να μην μπορούμε να πορευόμαστε σε ορισμένα θέματα του Ομίλου μας με πνεύμα κοινής λογικής και με απόψεις κοινώς παραδεκτές το ελάχιστον από τους περισσότερους.
  Σας πληροφορώ ότι αν δεν το πίστευα αυτό δεν θα ήμουν εδώ και μισό αιώνα μέλος αυτού του τιμημένου αθλητικού σωματίου της πόλης μας, το όποιο αφού μου δέχτηκε στους κόλπους του προσπάθησα να το τιμήσω κατά το δυνατόν και εγώ, πρώτα σαν αθλητής, ως μέλος του και στην συνέχεια και ως μέλος της διοικήσεως.
  Μου είναι γνωστό από τα παλιά ότι στο σωματείο μας υπάρχουν διάφορες προσωπικές αγάπες του κάθε μέλους μας……., σχετικά με τις δραστηριότητες του, διαφορετικές μεν όμως όλες αυτές οι «αγάπες» πιστεύω ότι πρέπει να κατατείνουν στο γενικότερο συμφέρον του Ομίλου μας.
  Για όλους εμάς τους παλιούς είναι γνωστό ότι οι διάφορες αθλητικές ή άλλες λειτουργίες του Ομίλου κάποτε, γίνονταν με έναν άκρως ερασιτεχνικό τρόπο από όλους μας, διότι έτσι το απαιτούσαν οι καιροί, σήμερα οι καιροί επιβάλουν άλλους τρόπους αντιμετώπισης όλων τον δραστηριοτήτων του Ομίλου, με περισσότερο επαγγελματισμό από όλους μας.
  Έτσι λοιπόν εφόσον πλέον έχουμε πραγματικά αποδεχτεί ότι θα πρέπει να ασπαστούμε τον επαγγελματισμό σ’ όλες μας τις δραστηριότητες και για να το κάνουμε αυτό να μπορεί να λειτουργήσει σωστά θα πρέπει οι πάντες να λειτουργούμε ως σωστοί επαγγελματίες και πάντα, ιδίως οι έχοντες επαγγελματική σχέση κατόπιν αμοιβής από το ταμείο του Ομίλου.
  Όμως επίσης είναι γνωστό σ’ όλους μας ότι ο όμιλος αρχικά, όπως προανέφερα πορεύτηκε ειρηνικά κατά πρώτον με τους ερασιτέχνες, αθλητές, προπονητές, μέλη, όμως συγχρόνως και με τις εκάστοτε «ερασιτεχνικές διοικήσεις».
  Αφού λοιπόν παντού και στο σωματείο μας ο επαγγελματισμός «περίσσεψε», εκ των πραγμάτων και κατά τον Νόμο και λειτουργικά βεβαίως, το διοικητικό συμβούλιο θα πρέπει να «φορέσει την στολή» του επαγγελματία και εξαναγκασμένο να βάλει τον καθ’ ένα μας στο ράφι που του ανήκει, έτσι ώστε να γνωρίζει όταν ανοίγει το κάθε ράφι τι περιέχει αυτό μέσα, για να μπορεί έτσι να δίνει λόγο κατά πρώτον στο Νόμο και κατά δεύτερον στο κύριο όργανο του Ομίλου που είναι η γενική συνέλευση των μελών.
  Όσον αφορά ορισμένους γονείς τον αγαπητών αθλητών της κωπηλασίας, που άκουσα για τα παράπονα – αντιρρήσεις τους επί θεμάτων λειτουργίας του τμήματος ή του Ι.Ο.Θ. γενικά, θα τους καλούσα αν πραγματικά τους ευχαριστεί η ιδέα ως ναυταθλητικό σωματείο της πόλης μας ο Ι.Ο.Θ., να μας πλαισιώσουν και με την παρουσία τους ως ενεργά μέλη και να είναι σίγουροι ότι και με την δική τους συμμετοχή για το γενικότερο συμφέρον όλων των δραστηριοτήτων του Ομίλου μας θα πορευτούμε σε ακόμη πιο «ίσιους δρόμους».

  Με αθλητικούς χαιρετισμούς.
  Ένας φίλος του Ομίλου


  ΑπάντησηΔιαγραφή