Ένα ιστολόγιο για όλους-ες που αγαπούν την Κωπηλασία, αθλητές, προπονητές, παράγοντες, φιλάθλους. Ελεύθερη έκφραση απόψεων, αναρτήσεις επιστημονικών θεμάτων, νέα του αθλήματος και ό,τι άλλο βάζει ο "κωπηλατικός" νους σας!

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

«ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΙΣΙΟ ΔΡΟΜΟ»

 
 
Sent: Monday, July 29, 2013 8:36 PM
Subject: [ROWING ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ KOPILASIA .] Νέο σχόλιο για το Φουρτούνα και τρικυμία στο κωπηλατικό τμήμα του Ι.....
 
Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Φουρτούνα και τρικυμία στο κωπηλατικό τμήμα του Ι....":

«ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΙΣΙΟ ΔΡΟΜΟ»
Θέλω να ξεκινήσω το μικρό μου σχόλιο με την παροιμία που λέει: Κάποτε ρώτησαν την καμήλα, σε ποιον δρόμο σου αρέσει να βαδίζεις, στις ανηφόρες ή στις κατηφόρες και η καμήλα τους απήντησε, «χάθηκε ο ίσιος δρόμος» και τούτο διότι ως γνωστό συνήθως οι καμήλες…. επιλέγουν από την φύση τους να βαδίζουν σε ίσιους και ομαλούς δρόμους.
Λοιπόν σύμφωνα με την λαϊκή παροιμία, εφόσον ένα κατά τα άλλα συμπαθές ζώο έχει την ικανότητα να επιλέγει τον ίσιο δρόμο, δεν είναι άδικο για εμάς τους φίλους του Ιστιοπλοϊκού ομίλου Θεσσαλονίκης να μην μπορούμε να πορευόμαστε σε ορισμένα θέματα του Ομίλου μας με πνεύμα κοινής λογικής και με απόψεις κοινώς παραδεκτές το ελάχιστον από τους περισσότερους.
Σας πληροφορώ ότι αν δεν το πίστευα αυτό δεν θα ήμουν εδώ και μισό αιώνα μέλος αυτού του τιμημένου αθλητικού σωματίου της πόλης μας, το όποιο αφού μου δέχτηκε στους κόλπους του προσπάθησα να το τιμήσω κατά το δυνατόν και εγώ, πρώτα σαν αθλητής, ως μέλος του και στην συνέχεια και ως μέλος της διοικήσεως.
Μου είναι γνωστό από τα παλιά ότι στο σωματείο μας υπάρχουν διάφορες προσωπικές αγάπες του κάθε μέλους μας……., σχετικά με τις δραστηριότητες του, διαφορετικές μεν όμως όλες αυτές οι «αγάπες» πιστεύω ότι πρέπει να κατατείνουν στο γενικότερο συμφέρον του Ομίλου μας.
Για όλους εμάς τους παλιούς είναι γνωστό ότι οι διάφορες αθλητικές ή άλλες λειτουργίες του Ομίλου κάποτε, γίνονταν με έναν άκρως ερασιτεχνικό τρόπο από όλους μας, διότι έτσι το απαιτούσαν οι καιροί, σήμερα οι καιροί επιβάλουν άλλους τρόπους αντιμετώπισης όλων τον δραστηριοτήτων του Ομίλου, με περισσότερο επαγγελματισμό από όλους μας.
Έτσι λοιπόν εφόσον πλέον έχουμε πραγματικά αποδεχτεί ότι θα πρέπει να ασπαστούμε τον επαγγελματισμό σ' όλες μας τις δραστηριότητες και για να το κάνουμε αυτό να μπορεί να λειτουργήσει σωστά θα πρέπει οι πάντες να λειτουργούμε ως σωστοί επαγγελματίες και πάντα, ιδίως οι έχοντες επαγγελματική σχέση κατόπιν αμοιβής από το ταμείο του Ομίλου.
Όμως επίσης είναι γνωστό σ' όλους μας ότι ο όμιλος αρχικά, όπως προανέφερα πορεύτηκε ειρηνικά κατά πρώτον με τους ερασιτέχνες, αθλητές, προπονητές, μέλη, όμως συγχρόνως και με τις εκάστοτε «ερασιτεχνικές διοικήσεις».
Αφού λοιπόν παντού και στο σωματείο μας ο επαγγελματισμός «περίσσεψε», εκ των πραγμάτων και κατά τον Νόμο και λειτουργικά βεβαίως, το διοικητικό συμβούλιο θα πρέπει να «φορέσει την στολή» του επαγγελματία και εξαναγκασμένο να βάλει τον καθ' ένα μας στο ράφι που του ανήκει, έτσι ώστε να γνωρίζει όταν ανοίγει το κάθε ράφι τι περιέχει αυτό μέσα, για να μπορεί έτσι να δίνει λόγο κατά πρώτον στο Νόμο και κατά δεύτερον στο κύριο όργανο του Ομίλου που είναι η γενική συνέλευση των μελών.
Όσον αφορά ορισμένους γονείς τον αγαπητών αθλητών της κωπηλασίας, που άκουσα για τα παράπονα – αντιρρήσεις τους επί θεμάτων λειτουργίας του τμήματος ή του Ι.Ο.Θ. γενικά, θα τους καλούσα αν πραγματικά τους ευχαριστεί η ιδέα ως ναυταθλητικό σωματείο της πόλης μας ο Ι.Ο.Θ., να μας πλαισιώσουν και με την παρουσία τους ως ενεργά μέλη και να είναι σίγουροι ότι και με την δική τους συμμετοχή για το γενικότερο συμφέρον όλων των δραστηριοτήτων του Ομίλου μας θα πορευτούμε σε ακόμη πιο «ίσιους δρόμους».

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.
Ένας φίλος του Ομίλου


Ανάρτηση από τον/τη Ανώνυμος στο ROWING ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ KOPILASIA . τη 29 Ιουλίου 2013 - 8:36 μ.μ.

0 σχολίασαν, πατήστε εδώ για να σχολιάσετε:

Δημοσίευση σχολίου