Θέλω να ευχαριστήσω τους κωπηλάτες που αποφάσισαν να συνεχίσουν.

Παραμένει στα γαλανόλευκα ο Τζιάνι Ποστιλιόνε



Τεχνικός σύμβουλος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια παραμένει ο Τζιάνι Ποστιλιόνε.

Η διοίκηση της ΕΚΟΦΝΣ μετά απο συζητήσεις που είχε με τον Ιταλό τεχνικό αποφάσισε την ανανέωση της συνεργασίας των δυο πλευρών απο 1/1/2013 ως τους Ολυμπιακούς του Ριο με δυνατότητα επανεξέτασης του συμβολαίου κάθε χρονο.

Ο 62χρονος Ναπολιτάνος τεχνικός ανέλαβε στα τέλη του 2004 τις Εθνικές ομάδες κωπηλασίας και επί των ημερών του και του επιτελείου των Ελλήνων συνεργατών του η Ελλάδα κατέκτησε δυο Ολυμπιακά μετάλλια , ένα ασημένιο στο Πεκίνο το 2008 με τον Βασίλη Πολύμερο και τον Δημήτρη Μούγιο κι ένα χάλκινο το 2012 στο Λονδινο με την Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου όπως και δεκάδες Παγκόσμιες κι Ευρωπαικές νίκες.

Επίσης έχει αναδειχθεί κορυφαίος προπονητής στον κόσμο απο την Διεθνή Ομοσπονδία Κωπηλασίας δυο φορές το 2006 και το 2008 ενώ την ίδια χρονιά ανακηρύχθηκε καλύτερος προπονητής στην Ελλάδα από τον ΠΣΑΤ .

Για την ανανέωση της συνεργασίας ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Καρράς τόνισε «Ελπίζουμε να συνεχίσει να οδηγεί το άθλημά μας στο δρόμο των επιτυχιών. Στις Εθνικές ομάδες υπάρχουν πλέον πολλά νέα παιδιά με ταλέντο και καλούμαστε να δουλέψουμε με αυτά. Πιστεύω τη νέα χρονιά να ενταχθούν και πάλι οι πρωταθλητές μας»

Ο Τζιάνι Ποστιλιόνε απο την πλευρά του τόνισε:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που υπογράφω ένα νέο συμβόλαιο με την ΕΚΟΦΝΣ για τα επόμενα 4 χρόνια. Έχουμε κάνει εξαιρετική δουλειά μαζί τα προηγούμενα 8 χρόνια με το Συμβούλιο, τους κωπηλάτες και τα σωματεία. Στην αρχή ήμουν λίγο διστακτικός καθώς είχα προσφορές να μετακινηθώ στις πλέον σημαντικές χώρες του κωπηλατικού κόσμου και δεν ήταν σίγουρο ότι η κωπηλασία στην Ελλάδα θα μπορούσε να επιζήσει από αυτή την απίστευτη κρίση. Σκέφτηκα πως ο ρόλος μου θα αντιμετωπιζόταν σε χαμηλότερο επίπεδο. Η νοοτροπία μου είναι να θέτω πάντα ψηλούς στόχους ακόμη και όταν η οικονομία είναι εναντίον μας. Τα αποτελέσματα έρχονται μέσα από καλό σχεδιασμό και κωπηλάτες με κίνητρο, μέσα από καθημερινή και συνεχή δουλειά. Είναι εύκολο να βρείς δικαιολογίες για να σταματήσεις σε δύσκολες συνθήκες, όλοι οι φίλαθλοι θα στενοχωρηθούν για μια τέτοια απόφαση και θα καταλάβουν. Νομίζω πως σε μια δύσκολη συγκυρία όπως αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συνεχίσεις να διατηρείς τον πήχη ψηλά με στόχο τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Η βεβαιότητα της πλήρους υποστήριξης του Προέδρου της ΕΟΕ κ. Σπύρου Καπράλου και του Προέδρου Γιάννη Καρρά μαζί με όλο το συμβούλιο της ΕΚΟΦΝΣ εξαφάνισε τις όποιες αμφιβολίες μου.

Τώρα είμαι σίγουρος πως μπορούμε να ελπίζουμε στην επιστροφή όλων των κωπηλατών της τελευταίας Ολυμπιάδας, με περισσότερες θετικές ενέργειες της Ελληνικής Πολιτείας προς όφελος του καθαρού αθλητισμού υψηλού επιπέδου.

Θέλω να ευχαριστήσω τους κωπηλάτες που αποφάσισαν να συνεχίσουν ακόμη και χωρίς εξασφαλισμένη οικονομική υποστήριξη υποκινούμενοι μόνο από την αγάπη τους για την κωπηλασία. Μου έδωσαν το μεγαλύτερο κίνητρο για να επιβεβαιώσω την συνέχεια της δουλειάς μου στην Ελλάδα.

Τώρα είμαστε λίγοι αλλά μαζί τους θα είμαστε και πάλι δυνατοί στην παγκόσμια κωπηλασία.

Μου επέτρεψαν να νιώσω πως:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ»
Πηγή: www.kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου