Περικοπές ως και 40% ενέκρινε η ΓΣ της ΕΚΟΦΝΣ.

16/03/2013
Περικοπές ως και 40% αποφάσισε το ΔΣ της ΕΚΟΦΝΣ
Σκληρές αποφάσεις έλαβε το Διοικητικό συμβούλιο της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας που συνεδρίασε την Παρασκευή στον Πειραιά. Με βάση τις προβλέψεις του ΔΣ για περικοπή 30% του προϋπολογισμού της όπως δήλωσε δημοσίως ο υφυπουργός Αθλητισμού κ.Γιάννης Ιωαννίδης αποφασίστηκαν περικοπές που θα φτάσουν ακόμη και το 40% σε όλες ελαστικές δαπάνες της Ομοσπονδίας.
Σε περίπτωση, ωστόσο, που ισχύσει το ποσό του προϋπολογισμού (600.000 ευρώ)  βάση εγγράφου της ΓΓΑ το ΔΣ της ΕΚΟΦΝΣ θα συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν τα μέλη της την πλήρη ή μερική διάλυση των Εθνικών ομάδων και την διεξαγωγή ή μη του Εθνικού πρωταθλήματος
Αναλυτικά το ΔΣ αποφάσισε:
Μείωση  κατά 40% όλων των ελαστικών δαπανών (Πανελλήνια πρωταθλήματα, διασυλλογικοί αγώνες, κοινόβια Εθνικών ομάδων, αποζημιώσεις ).
Ειδικά για την 1η Φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος   αποφασίστηκε η εφ άπαξ επιχορήγηση από την Ομοσπονδία με 20 ευρώ για κάθε συμμετέχοντα αθλητή ανά ημέρα ενώ οι αποζημιώσεις μετακινήσεων (αθλητών-σκαφών) παραμένουν ως είχαν.
Αποφασίστηκε για το 2013 να διεξαχθεί μόνο ένας αγώνας Ανάπτυξης στην Κέρκυρα (αρχές Ιουλίου)
Η Εθνική ομάδα θα μετάσχει σε ένα μόνο αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου (Λουκέρνη)
Να μειωθούν οι ημέρες κοινοβιακής προετοιμασίας σε όλες τις Εθνικές ομάδες.
Προβληματισμός και έγκριση στη ΓΣ
Ομόφωνα με 17 ψήφους από τα 17 σωματεία που ήταν παρόντα εγκρίθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης  του Σαββάτου 16 Μαρτίου.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είχαν ως εξής:
1.Εγκριση Πρακτικών της Γεν. Συνέλευσης της 8/12/12
2.Έγκριση ή μη Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού έτους 01/10-31/12/12
3.Έγκριση ή μη ισολογισμού έτους 1ης 01-31/12/12
4.Έγκριση ή μη της έκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής έτους 0110-31/12/12.
Κατά την διαδικασία υπήρξε απο τους εκπροσώπους των σωματείων μεγάλος προβληματισμός όσον αφορά στο μέλλον του ελληνικού αθλητισμού αλλά και ιδιαίτερα της κωπηλασίας . Εκδηλώθηκε  έντονη δυσαρέσκεια για τα μέτρα τα οποία η Διοίκηση αναγκάζεται να λάβει ενώ εκφράστηκε ακόμη και αδυναμία  επιβίωσής τους υπό τις παρούσες συνθήκες. Αναγνωρίστηκε ωστόσο ότι είναι η μοναδική Ομοσπονδία που αποζημιώνει αθλητές για την συμμετοχή του σε επίσημους αγώνες που διοργανώνει η ίδια.  Παράλληλα  ομόφωνα υπογραμμίστηκε  η πλήρης στήριξη των σωματείων μελών στις σκληρές αποφάσεις που αναγκάστηκε να πάρει το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου