Σενάρια αλλαγής της συνθεσης της Βρετανικής Δικώπου και Τετρακώπου



Πηγή: Σενάρια αλλαγής της συνθεσης της Βρετανικής Δικώπου και Τετρακώπου - Το κουπί.gr - Κωπηλασία
    (0 votes)
    Μερικές ώρες πριν την είσοδο της νέας Ολυμπιακής χρονιάς, στην Μ.Βρετανία οι φήμες της αλλαγής της σύνθεσης της Δικώπου και της Τετρακώπου συνεχίζονται. Να θυμίσουμε ότι και στα δύο αγωνίσματα η Ελληνική Κωπηλασία θα δώσει δυναμικό παρόν στο Λονδίνο με στόχο το βάθρο.
    Πιο συγκεκριμένα στο Βρετανικό SkySports o Pete Reed δήλωσε οτι η επιστροφή του και του Andy Triggs-Hodge στην Τετράκωπο θα "σπάσει" τα χρονόμετρα.
    Ο Pete Reed μαζί με τον Andy Triggs-Hodge άρχισαν να αγωνίζονται στην Δίκωπο μετά την επιτυχία τους στο Πεκίνο στην Τετράκωπο με τους Steve Williams και Tom James, μια επιλογή οχι και τόσο επιτυχημένη κρίνοντας εκ του αποτελέσματος καθώς συνεχώς βρίσκονταν πίσω απο τους Νεοζηλανδούς Hamish Bond και Eric Murray ενω η νέα Βρετανική Τετράκωπος βελτιώνονταν με αποκορύφωμα το Χρυσό Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Bled έχοντας στην σύνθεσή της τους Tom James, Alex Gregory, Matthew Langridge και Richard Egington.

    Ο Pete δήλωσε: "Η Τετράκωπος κυριάρχησε στο αγώνισμα φέτος. Κάναμε κάποιες δοκιμές στην προπόνηση και είδαμε ότι με εμάς η Τετράκωπος ήταν ελαφρώς πιο γρήγορη από την προηγούμενη. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει η επιλογή της δημιουργίας μιας βάρκας παγκόσμιας κλάσης με εμένα και τον Andy. Θα ήταν μία βάρκα η με χρόνο κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ."
    Υπήρχε η σκέψη για τους Reed και Hodge να μπουν στην Τετράκωπο από το 2011 αλλα μαζί με τον προπονητή τους Jurgen Grobler αποφάσισαν οτι αγωνιζόμενοι στην Δίκωπο και αυτή την χρονιά θα είχαν περισσότερες ελπίδες για το Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο.

    Ολα αυτά έμειναν στα χαρτιά καθώς το πλήρωμα απο την Νέα Ζηλανδία παρέμεινε ανίκητο αλλά ο Reed πιστεύει οτι η εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς θα βοηθήσει το 2012.

    "Ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει εαν θα αγωνιστούμε στην Δίκωπο ή την Τετράκωπο. Και οι δύο είναι πολύ ρεαλιστικές επιλογές. Δεν θεωρούμε οτι εγκαταλείπουμε την Δίκωπο "με την ουρά στα σκέλια. Δεν αισθάνομαι looser, έχω μάθει αρκετά πράγματα τα τελευταία χρόνια τα οποία θα μπορέσω να αξιοποιήσω στην Τετράκωπο."

    Ο Grobler θα έχει όλο τον χειμώνα μπροστά του για να δοκιμάσει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς στις υποψήφιες βάρκες με μοναδικό στόχο την κατάκτηση οσο το δυνατόν περισσότερα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου. Η Μ.Βρετανία προκρίθηκε σε όλα τα αγωνίσματα που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Bled και ο Grobler έχει ήδη σχηματίσει ήδη τις βάσεις για το πλάνο του. "Έχω σχηματίσει ήδη μια ιδέα για το πώς θα κατέβουμε στους Ολυμπιακούς," δήλωσε ο Grobler, ο οποίος βοήθησε την Μ.Βρετανία να κερδίσει χρυσό μετάλλιο σε κάθε διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1992. "Έχουμε πολλά να προσφέρουμε σαν ομάδα. Το κοινό θα θέλει να ακούσει τον Εθνικό μας Ύμνο κάθε μέρα στους Τελικούς και εμείς πρέπει να φροντίσουμε το μετάλλιο να έχει το σωστό χρώμα."

    Ο Performance Director της Μ.Βρετανίας David Tanner είναι πεπεισμένος ότι στο Λονδίνο θα είναι η πιο επιτυχημένη Ολυμπιακή Ρεγγάτα για την Μ.Βρετανία. Η Μ.Βρετανία κατέλαβε την 1η θέση στην κατάταξη της Ολυμπιακής Ρεγγάτας του Πεκίνου με 6 μετάλλια κάτι που ήταν η καλύτερη επίδοση της στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και η κυριαρχία της επιβεβαιώνεται σε κάθε αγώνα. "Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για να δώσουμε στον κόσμο την καλύτερη εμφάνιση της Βρετανικής Κωπηλασίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο."

    Πηγή: http://www1.skysports.com/



    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου