Παγκόσμια αναγνώριση για Τσιάβου/Γιαζιτζίδου

Παγκόσμια αναγνώριση για Τσιάβου/Γιαζιτζίδου
"Goal" 10:26 16/10
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα
ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ
Η ακόμη μία ονειρική χρονιά που ζει η ελληνική κωπηλασία είναι πολύ πιθανό να ολοκληρωθεί με άλλη μία διάκριση, αυτήν τη φορά εκτός νερού. Η Αλεξάνδρα Γιαζιτζίδου και η Χριστίνα Τσιάβου έχουν τη δυνατότητα να πανηγυρίσουν έναν τίτλο που δεδομένα είναι εξίσου σημαντικός με αυτόν των πρωταθλητριών Ευρώπης και Κόσμου που ήδη έχουν κατακτήσει.

Παγκόσμια αναγνώριση για Τσιάβου/Γιαζιτζίδου
Το κορυφαίο -βάσει μεταλλίων και σταθερότητας απόδοσης- πλήρωμα στον κόσμο την τελευταία τριετία στην κατηγορία του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών μετά την ολοκλήρωση της διαδικτυακής ψηφοφορίας που έγινε από την παγκόσμια ομοσπονδία κωπηλασίας (FISA), μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, βρίσκεται μέσα στην πρώτη τριάδα από την οποία στις 11 Νοεμβρίου στο Βαρέζε της Ιταλίας θα ανακοινωθεί το πλήρωμα που θα πάρει το βραβείο.
Και να σκεφτεί κανείς πως οι ίδιες δεν ψήφισαν τον εαυτό τους! Τόσο πολύ είχαν αμελήσει τη συγκεκριμένη διάκριση που έμαθαν τα ευχάριστα μαντάτα από το «Goal». «Δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία. Ημασταν λίγο πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού στο Μπλεντ. Μετά το ξεχάσαμε. Ημασταν σε φάση κούρασης, θέλαμε να ξεφύγουμε για λίγο από την κωπηλασία» ήταν το πρώτο σχόλιο της Αλεξάνδρας Τσιάβου μόλις έμαθε τα ευχάριστα.
«Δεν είμαστε συνηθισμένες σε τέτοιου είδους διακρίσεις. Ξέραμε πως είμαστε ένα αναγνωρίσιμο στο χώρο μας πλήρωμα. Μας κάνει να αισθανόμαστε περήφανες, χαρούμενες. Είναι κάτι απρόσμενο και πρέπει να το προφυλάξουμε» συμπλήρωσε η 26χρονη πρωταθλήτρια, που από το 1998, όταν και πρωτοέπιασε κουπί, έχει κατακτήσει συνολικά 18 μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις. Ανάλογη πορεία έχει και η 22χρονη (γεννημένη στις 12/10/1989, είχε γενέθλια την περασμένη Πέμπτη) Χριστίνα Γιαζιτζίδου, η οποία από το 2007 που ξεκίνησε να κωπηλατεί έχει κρεμάσει στο λαιμό της 13 μετάλλια.
Την τριάδα μαζί με τις Ελληνίδες παγκόσμιες πρωταθλήτριες συμπληρώνουνι η Βραζιλιάνα παγκόσμια πρωταθλήτρια στο μονό σκιφ ελ. βαρών Φαμπιάνα Μπελτράμε και η Τσέχα επίσης πρωταθλήτρια Κόσμου στο μονό σκιφ Μίρκα Κνάπκοβα.
Ποστιλιόνε: «Το αξίζουν»
Η συγκεκριμένη διάκριση -ακόμα κι αν δεν έρθει τελικά η πρωτιά- έρχεται για πρώτη φορά για τα ελληνικά χρώματα και δεδομένα αποδεικνύει τη δουλειά που γίνεται, με πρωτομάστορα (χωρίς κανείς να μπορεί να αφήσει εκτός τους προπονητές που τραβάνε το κουπί στην Ελλάδα) τον Τζιάνι Ποστιλιόνε.
Μάλιστα, ο Ιταλός προπονητής, υπό την καθοδήγηση του οποίου η κωπηλασία στη χώρα μας είναι το πλέον πετυχημένο άθλημα, είναι για τρίτη φορά υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή στον κόσμο. Το κέρδισε το 2006, ενώ πέρυσι νικητής ήταν ο Νεοζηλανδός Ντικ Τονκς, που και φέτος είναι υποψήφιος μαζί με τον Τσέχο Κατσόφσκι, τεχνικό της Κνάποβα.
Ο Ποστιλιόνε, μιλώντας στο «Goal», δεν έκρυψε τη χαρά του για τη διάκριση των δύο κοριτσιών κι όχι τη δική του: «Αξίζουν να το πάρουν. Ξέρω και τις άλλες δύο συνυποψήφιες, αλλά η Αλεξάνδρα με την Χριστίνα βρίσκονται μέσα στα μετάλλια σταθερά τα τελευταία χρόνια. Είμαστε η πέμπτη δύναμη στον κόσμο μαζί με τις ΗΠΑ και βρισκόμαστε πίσω μόνο από τη Νέα Ζηλανδία, τη Βρετανία, τη Γερμανία και την Αυστραλία».

1 σχόλιο: