Ν.Γκουντούλας: «Δεν μπορώ να φανταστώ το μέλλον μου»

Δημοσίευση: 01.10.11 14:58

Ν.Γκουντούλας: «Δεν μπορώ να φανταστώ το μέλλον μου»

Εις εκ των αδερφών Γκουντούλα, ο Νίκος, με μια κουβέντα στο site της FISA έδωσε πλήρη εικόνα της χώρας λέγοντας, «δυστυχώς η Ελλάδα περνάει μία κρίση, οπότε λοιπόν δεν μπορώ να φανταστώ το μέλλον μου».
Στο β’ μέρος του αφιερώματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας στα δίδυμα αδέλφια Απόστολο και Νίκο Γκουντούλα, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές μιλούν για την ζωή τους και εκτός βάρκας.
Αναλυτικά οι απαντήσεις τους:
World Rowing: Έχετε αγωνισθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Για πόσο χρονικό διάστημα ξεκουραστήκατε μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πριν την προετοιμασία σας για το Πλόβντιβ;
Νικόλαος και Απόστολος: Δεν ξεκουραστήκαμε καθόλου.  Για εμάς το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν ένας σοβαρός στόχος της χρονιάς.  Έτσι λοιπόν επιστρέψαμε απευθείας μετά το Παγκόσμιο για κοινόβιο.
Πως καταφέρατε να ανακτήσετε δυνάμεις ξανά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μετά την «κορύφωση» του Παγκοσμίου;
Ν&Α: Ήταν πράγματι πολύ σκληρό για μας να επικεντρωθούμε και να αποκτήσουμε κίνητρα για να προετοιμαστούμε.  Αισθανόμασταν πολύ κουρασμένοι όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά, ξέρεις, μερικές φορές το παρακάνουμε.
Ποιος ήταν ο στόχος σας για το Ευρωπαϊκό;
Σε κάθε αγώνα ο στόχος μας είναι να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και να είμαστε ικανοί να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε κάθε κούρσα.  Με τους Iταλούς (τρίτοι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ) ήταν μία πρόκληση για μας να κάνουμε μία γρήγορη κούρσα
Τον τελευταίο καιρό συναγωνίζεστε με τον Νίκολa Μορνάτι και Λορέντζο Καρμποντσίνι από την Ιταλία.  Γνωρίζεστε και εκτός νερού;
Βεβαίως.  Είναι πολύ σπουδαίοι αθλητές και ενδιαφέρουσες προσωπικότητες επίσης.
Τι κάνετε συνήθως πριν την κούρσα;
Προσπαθούμε να είμαστε ήρεμοι πριν από κάθε κούρσα.  Συνηθίζουμε να κάνουμε γρήγορο περπάτημα πριν τη προθέρμανση  απλά για να καθαρίσουμε το μυαλό μας ενώ ταυτόχρονα προσπαθούμε να προετοιμαστούμε και σωματικά
Υπάρχει κάτι το "ιδιαίτερο" που παίρνετε μαζί σας στους αγώνες;
Λοιπόν, εάν εννοείς κάποιο γούρι ή κάτι παρόμοιο, όχι.  Αλλά αυτό που σίγουρα παίρνουμε μαζί μας είναι η πίστη να αγωνιζόμαστε καλύτερα κάθε φορά.
Που θα πάτε μετά το Ευρωπαϊκό, θα ξεκινήσετε αμέσως προπόνηση;
Έχουμε τρεις εβδομάδες χαλάρωσης και η προτεραιότητά μας είναι οι καλύτεροι μας φίλοι και η οικογένειά μας.  Εάν ο καιρός παραμείνει καλός θα κάνουμε κοντινά ταξίδια με τις μηχανές μας - κάτι σαν καλοκαιρινές διακοπές.
Όταν σκέφτεστε τη χειμερινή προπόνηση, τι είναι αυτό που σας απασχολεί περισσότερο;
Ν. Πραγματικά αισθάνομαι ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι σύντομος λόγω του άγχους που έχω για την προετοιμασία μας ενόψει των ΟΑ.  Χωρίς αμφιβολία ο χειμώνας θα είναι η πιο κρίσιμη περίοδος της προετοιμασίας μας και  είναι πραγματικά αυτό που με απασχολεί.
Θα λάβετε μέρος σε κάποιον αγώνα το Χειμώνα;
Ν και Α: Τον Οκτώβριο έχουμε έναν ιδιαίτερο αγώνα οκτακώπων στην Τουρκία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας  που ονομάζεται - "Two Nations Cup"
Εάν δεν ήσασταν κωπηλάτες ποιος πιστεύετε ότι θα ήταν ο βασικός στόχος της ζωής σας;
Ν Δύσκολη ερώτηση.  Μπορώ μόνο ως αθλητή να φανταστώ τον εαυτό μου αλλά αν έπρεπε να κάνω κάτι άλλο θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ με υπαίθριες δραστηριότητες  ή να γίνω γυμναστής.
Και το μέλλον.... Μετά το Λονδίνο 2012;
Ν. Δυστυχώς η Ελλάδα περνάει μία κρίση η οποία μπορεί να επηρεάσει τις ζωές μας, οπότε λοιπόν δεν μπορώ να φανταστώ το μέλλον μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου