Κων. Καρυώτης: Γιατί παραιτήθηκα. Συνέντευξη στο Greek Rowers

Κων. Καρυώτης: Γιατί παραιτήθηκα.


Ο Κωνσταντίνος Καρυώτης, ο μέχρι πρότινος προπονητής του Ν.Ο.Καστοριάς, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του, μίλησε στον Greek Rowers για τους λόγους που πήρε αυτή την απόφαση.  


Greek Rowers: κ. Καρυώτη, είδαμε αμέσως μετά το Πανελλήνιο, μια ανάρτηση σε άλλο blog, περί της παραιτήσεώς σας. Είναι αλήθεια αυτό και αν ναι, ποιοι οι λόγοι που σας οδήγησαν σε αυτήν.


Κ. Καρυώτης: Ναι αλήθεια είναι. Μετά το τέλος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος όπου πήραμε 3 Χρύσα και 1 άργυρο (και χωρίς την συμμετοχή σ’ όλα τα αγωνίσματα της Χριστίνας Γιαζιτζίδου λόγω του αιφνίδιου θανάτου του παππού της, η οποία αγωνίστηκε μόνο στην 8+ γυναικών) έθεσα την παραίτηση μου στον έφορο Κωπηλασίας . Την Παρασκευή που μας πέρασε, έκαναν συμβούλιο όπου και υπέβαλλα επίσημα την παραίτηση μου από προπονητής του Ν.Ο. Καστοριάς
 Είμαι στον όμιλο 18 μήνες και όλο αυτό το διάστημα έκανα προσπάθειες να ‘‘ανεβάσω’’ και να “μεγαλώσω” την ομάδα, αλλά δεν είχα την συμπαράσταση που περίμενα και που μου είχαν υποσχεθεί. Για παράδειγμα, ο όμιλος είχε υπογράψει συμβόλαια με οκτώ γυμναστές από τα αθλητικά σχολεία, από τους οποίους, τουλάχιστον οι μισοί, δεν πάτησαν ούτε μια φορά το πόδι τους στον όμιλο. Ούτε φυσικά έφεραν τα παιδιά που προσδοκούσαμε. Και παρ’ όλες τις προσπάθειες μου και τις επιτυχίες σε Παγκόσμιο και Ελληνικό επίπεδο, η εισροή νέων παιδιών δεν ήταν ανάλογη των 8 συμβολαίων. Έβλεπα ότι ο όμιλος μαράζωνε.
 Συνεχώς άκουγα απ’ τους διοικούντες την φράση, «Μην στενοχωριέσαι, όλα θα γίνουν», αλλά δεν γινόταν τίποτα από  αυτά που ζητούσα (υλικά, βάρκες ,παιδιά).

Greek Rowers: Το οικονομικό έπαιξε ρόλο στην απόφαση αυτή;
Κ. Καρυώτης: Φυσικά. Τα οικονομικά του ομίλου δεν είναι σε καλή κατάσταση και αυτό πάντα δημιουργεί προβλήματα. Δεν θα μιλήσω μόνο για τις απολαβές μου που δεν ήταν και το κύριο μέλημα μου, αλλά για ζητήματα που αφορούσαν την λειτουργία του ομίλου ,θέματα εξοπλισμού και άλλων αναγκών, στα οποία δεν είχα λύσεις. Θεωρώ ότι η Καστοριά δεν έχει την πολυτέλεια  να έχει 3 συλλόγους, η πόλη είναι πολύ μικρή, τα χρήματα λίγα. Πρέπει να γίνει ένας δυνατός Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς και ενωθούν όλοι αυτοί που αγαπούν την Κωπηλασία. Δεν περισσεύει κανένας. Στον  Ν.Ο.Κ τα τελευταία 7-8 χρόνια έγινε συστηματική δουλεία (και από τους προκάτοχους μου) και καμαρώσαμε  Χρήστου –Παγούνη - Τσορτσούλα –Γιαζιτζίδου- Παύλου και πέρυσι τις Αδερφές  Σπυρίδου με Παγκόσμια Μετάλλια. Αυτό για να συνεχιστεί θέλει δουλεία από όλους τους Καστοριανούς και όχι να θάβουν τον Ν.Ο.Κ και τους “Ξένους”  προπονητές παντού , προσπαθώντας να υποβιβάσουν τις επιτυχίες τους όταν οι συγκεκριμένοι  έχουν αφιερώσει άπειρες ώρες  με τους εν λόγω αθλητές.

Greek Rowers: Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, δεν είναι μια απόφαση της στιγμής.
Κ. Καρυώτης: Όχι. Την απόφασή μου την έχω πάρει από τον Φεβρουάριο και είχα ενημερώσει σχετικά τον έφορο κωπηλασίας, κ. Σπυρίδη. Εγώ είχα την διάθεση να εργαστώ στον όμιλο και να κάνω τον προπονητή και όχι όλα τα αλλά, άλλωστε από την αρχή είχα θεωρήσει την πρόσληψή μου σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους της χώρας, ως μεγάλη τιμή και θα ‘θελα να ευχαριστήσω το Δ.Σ γι’ αυτό, αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες.

Greek Rowers: Τι σκοπεύετε να κάνετε στη συνέχεια;
Κ. Καρυώτης: Θα επιστρέψω με την οικογένειά μου στη Κατερίνη και μέχρι να τελειώσει η σεζόν δεν προτίθεμαι να κάνω κάτι σχετικό. Μετά βλέπουμε. Υπάρχουν προτάσεις τις οποίες θα μελετήσω.

Greek Rowers: Κλείνοντας, θέλετε να προσθέσετε κάτι ακόμα;
Κ. Καρυώτης: Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν στο έργο μου, άτομα του Δ.Σ., τους Γονείς (που πραγματικά ότι και αν τους ζήτησα ήταν πάντα δίπλα μου) όλο αυτό τον καιρό και κυρίως τα παιδιά που συνεργαστήκαμε άψογα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την Χριστίνα Γιαζιτζίδου, τις αδελφές  Ανδρεάνα και Κασσιανή Σπυρίδου, τον Κ. Δούφλια, τον Γιάννη Χρήστου ( ο οποίος παρ’ όλο που ανήκει στον Ολυμπιακό, τον τελευταίο 1,5 χρόνο προπονούνταν μαζί μας) την Δέσποινα  και Σόφια Τσιόλα, τις Ανδρομάχη Βλάχου, Κατερίνα Ζιώγα, τους Σταυρό Τραϊτσε,  Γιώργο Παπαιωάννου τους Αφούς Τοκατλίδη  την Σοφία και Ξένια, την Κατερίνα τους Αλέξη, Λευτέρη Μ, Αχχιλέα,  Χρήστο, Μιχάλη, Λευτέρη, Φίλιππο, Βαγγέλη, Γρηγόρη, Παναγιώτη, Θωμά, Μαΐη, Ραφαέλα, καθώς και όλους τους υπόλοιπους αθλητές μου, μικρούς και μεγάλους, με τους οποίους συνεργάστηκα όλο αυτό το διάστημα . Ο Ν.Ο.Κ έχει πολλά νέα ταλέντα στις τάξεις του και ευελπιστώ ότι τα επόμενα χρόνια θα  καμαρώσουμε  νέες Γιαζιτζίδου, Σπυρίδου και Χρήστου.  

Greek Rowers: Σας ευχαριστώ πολύ που δεχθήκατε να μας μιλήσετε και σας εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι και αν επιλέξετε να κάνετε. 

Η αρχική ανάρτηση στο  http://greekrowers.blogspot.com/2011/05/blog-post_4845.html

5 σχόλια:

  1. ela sthn Mitilini Kostaki......nea simvolea kleistikan molis ton proigoumeno mhna me Empacher..... aplws kaneis ena thl kai mas fernoun opia varka theloumai......!!!!!!

    Mikros Zaxarias.......!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EYXARISTOYME GIA THN PAROYSIA SOY STI POLI MAS MAS TIMA OPOS KAI TOY PROKATOXOY SOY' MALON KATALABES OTI EIXA DIKIO'OMOS DEN AFINOYN TIN OMADA STI MESIB TIS SEZON NOMIZO LATOS EKTOS KAI AN DEN EIXES KATI ALLO NA MAS DIKSIS KALI SINEXIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. EYXARISTOYME GIA THN PAROYSIA SOY STI POLI MAS MAS TIMA OPOS KAI TOY PROKATOXOY SOY' MALON KATALABES OTI EIXA DIKIO'OMOS DEN AFINOYN TIN OMADA STI MESIB TIS SEZON NOMIZO LATOS EKTOS KAI AN DEN EIXES KATI ALLO NA MAS DIKSIS KALI SINEXIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποτε μην αισθανεσαι ντροπη οταν προσπαθειs και αποτυγχανειs, γιατι εκεινοs που δεν αποτυχε ποτε ειναι αυτοs που δεν προσπαθησε ποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε!οχι και αποτυχε ο Καρυωτης!!!!Ο ΝΟΒΑ φετος πηρε 3 χρυσα και 2 αργυρα και θεωρηθηκε επιτυχια του Κουρκουμπα!!!Ο ΝΟΚ πηρε 3 χρυσα και 1 αργυρο (και χωρις η γιαζιτζιδου να αγωνιζετε σ'ολα τα αγωνισματα που ετρεχε) ειναι
    αποτυχια του Καρυωτη!!!Ποσο "αχαριστοι" πρεπει
    να ειστε ρε "ανωνυμοι " και κρυβεστε πισω απο ένα κειμενο?Αν ειστε μαγκες βγειτε και πεστε τα επωνυμα.Αλλα θελετε να δημιουργησετε εντυπωσεις γιατι μια ζωη εισασταν αποτυχιμενοι κωπηλατες!!!Αν εισασταν και κανατε κατι στην κωπηλασια βγειτε και πεστε επωνυμα,και θα σεβαστουμε την γνωμη σας!!!
    Καποιος που μαλλον δεν εκανε τοσα πολλα για την Ελληνικη Κωπηλασια...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή