Φυσάει στο Λονδίνο;

Φυσάει στο Λονδίνο;


Αντιγραφή από http://greekrowers.blogspot.com
Αντιγραφή από www.koupi.co.cc

Λίμνη Dorney
Λίμνη Dorney
Οι υπεύθυνοι διοργάνωσης του αθλήματος της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, παραδέχτηκαν οτι οι πλάγιοι άνεμοι που φυσούν στην περιοχή μπορούν να αλλοιώσουν το κύρος των δοκιμασιών καθιστώντας άδικο το τελικό αποτέλεσμα και κατα συνέπεια μπορεί να χρειαστεί η τελική κατάταξη να διαμορφωθεί μέσω χρονομετρημένων δοκιμασιών.
Μπορεί οι εγκαταστάσεις στην λίμνη Dorney του Eton να είναι εντυπωσιακές αλλα το πρόβλημα επικεντρώνεται στους νοτιοδυτικούς ανέμους που πνέουν κατα μήκος της διαδρομής. Όταν συμβαίνει αυτό τα πληρώματα τα οποία βρίσκονται στην "προστατευμένη" πλευρά της λίμνης κερδίζουν σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα άλλα πληρώματα σε βαθμό που μπορεί να καθορίσει την τελική κατάταξη και τα μετάλλια.
Για τον λόγο αυτό η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωπηλασίας, δοκιμάσε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μονάχου το σύστημα των χρονομετρημένων δοκιμαστικών το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε περίπτωση που παρουσιαστεί το πρόβλημα με τους ανέμους στο κωπηλατοδρόμιο της λίμνης Dorney.
Πρίν τρείς εβδομάδες οι αγώνες της Wallingford Regatta, οι οποίοι διεξήχθησαν στην λίμνη Dorney Lake, διεκόπησαν στην μέση, επειδή όπως περιέγραψε και ένας προπονητής επικρατούσαν "φρικτές συνθήκες". Παρόλο που οι ταχύτητες των ανέμων τον Αύγουστο είναι συνήθως χαμηλότερες απο τον Μαϊο, υπήρξαν στιγμές που η ταχύτητα του ανέμου έφτανε τους 50 κόμβους.
Ο εκτελεστικός Διευθυντής της FISA, Matt Smith, δήλωσε οτι η φήμη του Dorney ως "αδική και με πολλούς ανέμους διαδρομή", δημιουργήθηκε κατα την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2005 και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 2006. "Όλοι αυτό σκέφτονται όταν αναφέρόμαστε στο Dorney, εάν "στριμωχθούμε στην γωνία" απο τους ανέμους, τα μετάλλια θα δωθούν μετα απο αγώνες χρονομέτρησης." είπε ο Smith.
Ο David Tanner, υπέυθυνος της Βρετανικής Ομοσπονδίας δήλωσε οτι παρόλο που οι αθλητές του είναι έτοιμοι για την διεξαγωγή των time-trials στο Μόναχο, θα επιθυμούσαν οι αγώνες να γίνουν με τον κλασικό τρόπο.
Ο Tanner επίσης δήλωσε: "Οι ίδιες ανησυχίες για την επιρροή των ανέμων στο αποτέλεσμα των αγώνων υπήρξαν και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες την Αθήνας και του Sydney"
Ολοκληρώνοντας όμως ο Tanner δήλωσε την συμπαράστασή του στα πλάνα της ομοσπονδίας. "Παρόλο που η κωπηλασία θα διεξαχθεί την πρώτη εβδομάδα των αγώνων, έχουμε προθεσμία να καθαρίσουμε τις διαδρομές για να ξεκινήσουν και τα αγωνίσματα του Καγιακ, για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να είμαστε έτοιμοι για κάθε περίπτωση. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα έχουμε Ολυμπιονίκες."

Πηγή: http://www.guardian.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου