Ενώ τα κωπηλατικά μπλογκ δημοσιεύουν.....

Ενώ τα κωπηλατικά μπλογκ δημοσιεύουν την επιστολή του ΙΟΘ

Η ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας δημοσιεύει για γάμους και ......



31/03/2011
Ο Λουλούδης, ο βασιλικός γάμος και οι Ολυμπιακοί αγώνες
Η παραδοσιακή αντιπαλότητα μεταξύ Οξφόρδης και Κεμπριτζ θα πρέπει να μπει για λίγο στο συρτάρι  αφού ο Κωνσταντίνος Λουλούδης, ο νεότερος  στο πλήρωμα της Οξφόρδης που κέρδισε το περασμένο Σάββατο, θα γίνει πλήρωμα με τον ηττημένο αντίπαλό του, George Nash, στη δίκωπο άνευ.
Αμφότεροι και  ο Nash και Λουλούδης θεωρούνται μελλοντικοί ολυμπιονίκες  αφού  μπορεί να έδωσαν μάχη έξω στον Τάμεση το Σαββατοκύριακο, αλλά στις 16 Απριλίου θα κωπηλατήσουν μαζί στις φετινές τελικές δοκιμασίες της ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας, με σκοπό να λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Αύγουστο.
"Δεν είχαμε επαφή την τελευταία εβδομάδα, αλλά τρέφω τεράστιο σεβασμό για το πρόσωπο του George", δήλωσε ο 19χρονος Λουλούδης, , ο οποίος είναι γνωστός στους φίλους του ως Stan. "Εγώ τον συνεχάρην μετά τον αγώνα, αν και δεν είπαμε πολλά".
Ακόμη  κι ο Λουλούδης, του οποίου το όνομα αποκαλύπτει την Ελληνική  καταγωγή του (από την Άνδρο), είναι άρρηκτα δεμένος με το βρετανικό κατεστημένο. Η  μητέρα του Μαντλίν είναι συνοδός της Πριγκίπισσας Αννας, οπότε μπορεί να χρειαστεί να πάρει ρεπό στο τέλος του επόμενου μήνα προκειμένου να υποβάλει τα σέβη του στο Βασιλικό Γάμο.
Ένας παγκόσμιος πρωταθλητής σε επίπεδο εφήβων και κάτω των 23, ο Λουλούδης έχει αξιοσημείωτη αντοχή για έναν τόσο νέο άνθρωπο. Ο Mάθιου Πίνσέντ  τον έχει περιγράψει – ως φίλος από το Ήτον - σαν "ένα κομμάτι κτήνος".
Όντας το Νο 6 στο σκάφος της Οξφόρδης, το Σάββατο, ο Λουλούδης ήταν μέρος του μηχανοστασίου που... πυροδότησε το πλήρωμά του σε μια νίκη τεσσάρων μηκών. "Απλά νιώσαμε χαλαροί, και πραγματικά στο ρυθμό", δήλωσε ο Λουλούδης, ο οποίος εξακολουθεί να περιμένει να μάθει εάν οι δάσκαλοί του στο Trinity θα του επιτρέψουν να αναβάλει το επόμενο ακαδημαϊκό έτος για τους Ολυμπιακούς του 2012. "Δεν θα ήθελα να προκαταλάβω την απόφασή τους", πρόσθεσε, "αλλά η νίκη δεν θα βλάψει."

Το αποτέλεσμα ήταν η 10η νίκη του αγώνα των σκαφών για το Sean Bowden,  προπονητή της Οξφόρδης ο οποίος κέρδισε δύο φορές με το Κέιμπριτζ, πριν αλλάξει όχθη το 1998. Δύο ακόμα νίκες θα τον φέρουν στο ίδιο επίπεδο με τον Dan Topolski, τον προκάτοχό της  Οξφόρδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου