Αφιέρωμα: Λεμβαρχεία

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008

Τα λεμβαρχεία ή "νεώσοικοι" (η ναυς, της νηός ή νεώς + οίκος) είναι ένα σημαντικό στοιχείο της κωπηλασίας. Είναι οι χώροι που κυρίως προστατεύουν τα ευαίσθητα κωπηλατικά σκάφη, ενώ ανάλογα με το τόπο και την οικονομική κατάσταση του πληθυσμού μπορεί να είναι από εξαιρετικά αρχιτεκτονικά δημιουργήματα, έως μια απλή καλύβα στην όχθη κάποιας λίμνης. Στη χώρα μας, δυστυχώς, τα περισσότερα λεμβαρχεία είναι απλές (και άσχημες) κατασκευές με στέγες από ελλενίτ και πλαϊνά από λαμαρίνα.
Στην προβολή παρουσίασης που ακολουθεί παρουσιάζονται διάφορα λεμβαρχεία από το εξωτερικό, κάποια από τα οποία δεν είναι απλώς υπέροχα αλλά έχουν και να διηγηθούν αμέτρητες κωπηλατικές ιστορίες!
Η παρουσίαση καταλήγει με τα λεμβαρχεία του Κωπηλατοδρόμιου του Σχοινιά γεμάτα από τα σκάφη των ξένων αποστολών κατά τη διάρκεια των ΟΑ του 2004.



2 σχόλια:

  1. ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΟΜΟΡΦΟΣ ΟΜΙΛΟΣ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΜΗΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΑΒΕΡΝΑ .ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΛΟ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΦΥΣΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΟΜΟΡΦΟΣ ΟΜΙΛΟΣ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΜΗΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΑΒΕΡΝΑ .ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΛΟ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΦΥΣΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή