"Mougios and friends Cup"


NEA

27/10/2009
"Mougios and friends Cup" στον Πόρο

Υπό καταρρακτώδη βροχή, αλλά με εξαιρετική διάθεση το Σάββατο (24/10) πραγματοποιηθήκαν οι αγώνες κωπηλασίας «Mougios and Friends Cup 2009», προς τιμήν του «ασημένιου» Ολυμπιονίκη του Πεκίνου, Δημήτρη Μούγιου στο νησί, από όπου κατάγεται, τον Πόρο. «Ο καιρός δεν ήταν ο ιδανικότερος, αλλά ήταν μια πολύ θερμή διοργάνωση μπροστά στο κοινό του Πόρου», δήλωσε ο 28χρονος πρωταθλητής στο www.sport-fm.gr, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στο Δήμαρχο για την οργάνωση και τη φιλοξενία των αγώνων.

Οι αγώνες περιλάμβαναν κούρσες των 500 μέτρων, ενώ πληρώματα των οκτώ μονών σκιφ που συμμετείχαν συνολικά, ήταν κορυφαίοι εκπρόσωποι της κωπηλασίας. Συγκεκριμένα, στο νησί του Πόρου βρέθηκαν ο παρτενέρ του τιμώμενου πρωταθλητή στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών και επίσης "ασημένιος" Ολυμπιονίκης του 2008, Βασίλης Πολύμερος - το ελληνικό δίδυμο κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λευκορωσίας το 2009-, ο επίσης Ποριώτης και «χρυσός» πρωταθλητής Ευρώπης το 2009 στην τετράκωπο άνευ, Ιωάννης Τσάμης, καθώς και οι Ηλίας Παππάς, Γιώργος Μέλλος, Μάκης Χατζηϊωαννίδης, Βασίλης Πανάγος και Σταμάτης Κοντομανώλης.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που εγώ και οι φίλοι μου είχαμε την χαρά να αγωνιστούμε σε αυτόν τον φιλικό αγώνα μέσα σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα. Μετά την κατάκτηση του Ολυμπιακού μεταλλίου, ο Δήμαρχος του νησιού είχε δεσμευτεί για αυτή τη διοργάνωση κάτι που έκανε πράξη και πραγματικά εύχομαι να ακολουθήσουν ακόμη πιο πετυχημένες διοργανώσεις», τόνισε ο Δημήτρης Μούγιος.

«Υψηλού επιπέδου», χαρακτήρισε τους αγώνες ο νικητής, Ιωάννης Τσάμης, αφού όπως υποστήριξε «σε αυτόν έλαβαν μέρος κορυφαίοι και ποιοτικοί κωπηλάτες» και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έλαβα αυτό το βραβείο. Ήταν η πρώτη φορά που διοργανώνονται στον πόρο τέτοιοι αγώνες. Στην αρχή ο καιρός μας τα χάλασε, αλλά οι κούρσες έγιναν με όρεξη και διάθεση από όλους. Εύχομαι να είμαι υγιής και την επόμενη χρονιά να δώσω ξανά το "παρών"».

«Ήμουν σίγουρος ότι θα τερμάτιζε πρώτος, το περίμενα ότι εκείνος θα το πάρει! Είναι σε πολύ καλή κατάσταση αυτόν τον καιρό ο Γιάννης και ειδικεύεται στις μικρές αποστάσεις!», σημείωσε χαριτολογώντας, ο Δημήτρης Μούγιος.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης θα συμμετέχει ως Λαμπαδηδρόμος στην μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης (Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου) και την παράδοσή της στην Οργανωτική Επιτροπή «Βανκούβερ 2010» για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Από τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο προπονητικό καμπ στον Σχοινιά ενόψει της προετοιμασίας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

copy from kopilasia.gr

. And here is the rest of it.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου