Πρεμιέρα με διπλή πρόκριση στο Πόζναν ( από το kopilasia.gr)

23/08/2009
Πρεμιέρα με διπλή πρόκριση στο Πόζναν

ΠΟΖΝΑΝ: Αποστολή ΠΣΑΤ.Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησαν τα ελληνικά πληρώματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας που διεξάγεται στο Πόζναν της Πολωνίας, με τον απολογισμό της πρώτης ημέρας να καταγράφει δύο προκρίσεις στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ τρεις βάρκες θα διεκδικήσουν την πρόκριση μέσω της διαδικασίας των ρεπασάζ.

Ο Βασίλης Πολύμερος χωρίς να χρειαστεί πολύ, στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών, πέρασε πρώτος στη σειρά του, κάνοντας τον τρίτο καλύτερο χρόνο στα προκριματικά με 7:08.26. Καλύτερο χρόνο είχε ο Νεοζηλανδός Ντάνκαν Γκραντ με 7:05.72 και ακολύθησε ο Ολλανδός Γιαπ Σούτεν με 7:06.72.«Χαλάρωσα μετά τα 1500 μέτρα. Οι προκριματικές σειρές είναι περίεργες και κρύβουν παγίδες και αυτό που ήθελα ήταν να αποφύγω μία έξτρα κούρσα και το κατάφερα», σχολίασε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης του Πεκίνο.

Καλή εμφάνιση και πρόκριση στα ημιτελικά πραγματοποίησαν και τα αδέρφια Αποστόλης και Νίκος Γκουντούλας στην δίκωπο άνευ πηδαλιούχο. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε πρώτο στην σειρά του στα προκριματικά με τον τρίτο καλύτερο χρόνο με 7:36.99 (την πρόκριση έπαιρναν τα τρία πρώτα πληρώματα από κάθε σειρά). Στα ημιτελικά προκρίθηκαν επίσης η Γαλλία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Σερβία, η Νέα Ζηλανδία, η Νότιος Αφρική και ο Καναδάς.

Στο σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών, η 20χρονη Τριανταφυλλιά Καλαμποκά που στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U23 με την Γιαζιτζίδου είχαν κατακτήσει το «χρυσό» μετάλλιο, μετά από πολύ καλή εμφάνιση, πήρε την τρίτη θέση στη σειρά της και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την είσοδό της στους ημιτελικούς μέσω των ρεπασάζ την Τρίτη. «Ήταν καλή κούρσα και είμαι ευχαριστημένη», τόνισε η Καλαμποκά.

Στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου, οι Γιάννης Τσάμης, Στέργιος Παπαχρήστος, Γιώργος Τζιάλλας και Παύλος Γαβριηλίδης, αν και ξεκίνησαν δυνατά στα πρώτα 1500 μέτρα, όπου ήταν τρίτοι, στο τελευταίο πεντακοσάρι δεν άντεξαν στην αντεπίθεση των Ουκρανών και των «γηπεδούχων» Πολωνών και τερμάτισαν πέμπτοι με χρόνο 6:13.39 (από κάθε σειρά περνούσαν στα ημιτελικά δύο πληρώματα) και την Τρίτη θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τη διαδικασία των ρεπασάζ για να περάσουν στους ημιτελικούς της Πέμπτης.

Καλή εμφάνιση που όμως δεν ήταν αρκετή για να του δώσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά έκανε και ο Γιάννης Χρήστου στο μονό σκιφ βαρέων βαρών. Ο Έλληνας πρωταθλητής ολοκλήρωσε την προσπάθειά του τρίτος στην σειρά του με χρόνο 7:04.96 και πλέον την Τρίτη θα προσπαθήσει στα ρεπεσάζ να περάσει στα ημιτελικά.

Θα ακολουθήσουν φωτογραφίες

. And here is the rest of it.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου