Η ανακοίνωση της Εκοφνς


27/08/2009
Τελικό η δίκωπος

ΠΟΖΝΑΝ Αποστολή ΠΣΑΤ: Στον τελικό του Σαββάτου στην δίκωπο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Πόζναν της Πολωνίας προκρίθηκαν τα αδέρφια Νίκος και Αποστόλης Γκουντούλας που πήραν τη δεύτερη θέση στον πρώτο ημιτελικό. Οι έλληνες πρωταθλητές με χρόνο 6:33.10, βρέθηκαν πίσω από τους Ριντ και Τζιγκς από τη μ. Βρετανία που ήταν πρώτοι με 6:30.79. Την τρίτη θέση πήραν οι Νοτιοαφρικανοί Κίλινγκ και Ντι Κλεμέντε (6:33.25).

Στον δεύτερο ημιτελικό τα τρία εισιτήρια που οδηγούν στον τελικό πήραν οι Μάρεϊ και Μποντ (6:29.86) από τη Νέα Ζηλανδία, οι Γάλλοι Σαρντίν και Μορτελέτ (6:34.76) και Μπανκς και Κόουλ (6:36.88) από τις ΗΠΑ.

«Σύμφωνα με τις εμφανίσεις μας φέτος αξίζαμε να μπούμε στον τελικό. Τόσο τους Σέρβους όσο και τους Πολωνούς και τους Τσέχους τους είχαμε νικήσει ξανά οπότε ξέραμε ότι μπορούμε κι έπρεπε να τους περάσουμε. Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν να ήμαστε τόσο δυνατοί και να βρεθούμε τόσο κοντά στους άλλους. Πήγε πολύ καλά!», τόνισε ο Νίκος Γκουντούλας.

Στην δίκωπο, ο Γιάννης Χρήστου έμεινε εκτός τελικού για εκατοστά του δευτερολέπτου, αφού πήρε την τέταρτη θέση στον πρώτο ημιτελικό και θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό του Σαββάτου. Ο Χρήστου πέρασε τη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 6:52.81, ενώ τρίτος (την πρόκριση έπαιρναν οι τρεις πρώτοι από κάθε ημιτελικό) ήταν ο Νορβηγός Όλαφ Τούφτε με χρόνο 6:52.53.

«Αυτή τη φορά η τακτική ήταν καλή. Έκλανα ακριβώς το αντίθετο από το ρεπεσάζ. Ανέβασα στο σωστό σημείο, αλλά για δέκατα έμεινα εκτός τελικού. Κρίμα. Ουσιαστικά έγινε όπως στους Ολυμπιακούς. Στις πέντε τελευταίες κουπιές. Η σωματική διαφορά με τους άλλους παίζει ρόλο. Κρίμα», σχολίασε απογοαητευμένος ο Χρήστου.

Στον μικρό τελικό θα αγωνιστεί και η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου. Οι Γιάννης Τσάμης, Στέργιος Παπαχρήστος, Γιώργος Τζιάλλας και Παύλος Γαβριηλίδης προσπάθησαν πολύ σε μια γρήγορη κούρσα, αλλά περιορίστηκαν στην πέμπτη θέση με χρόνο 6:12.74.

«Όλα παίζονταν στο δευτερόλεπτο. Όταν όλα τα πληρώματα είναι τόσο κοντά τα πάντα είναι ανοιχτά. Προσπαθήσαμε πολύ, αλλά δεν ήταν όπως θα θέλαμε», τονισε ο Γιάννης Τσάμης.

Το πρόγραμμα για την ελληνική ομάδα συνεχίζεται αύριο με συμμετοχές σε ακόμα δύο ημιτελικούς.

Συγκεκριμένα ο Βασίλης Πολύμέρος στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών, μετά την εύκολη πρόκριση που πέτυχε στον προκριματικό της Κυριακής, θέλει να κάνει μια ανάλογη εμφάνιση που θα του δώσει μια θέση στον τελικό της Κυριακής.

Για την Τριανταφυλλιά Καλαμποκά, στο ίδιο αγώνισμα των γυναικών σαφώς τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Η 20χρονη πρωταθλήτρια κόσμου κάτω των 23 (στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών με την Χριστίνα Γιαζιτζίδου) με τον τσαμπουκά που έχει επιδείξει τόσο στον προκριματικό όσο και στον επαναληπτικό, έχει κερδίσει την προσοχή αρκετών από τις αντιπάλους της, αλλά παράλληλα γνωρίζει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρει να περάσει στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, αλλά τουλάχιστον η ίδια είναι διατεθειμένη να το παλέψει μέχρι τέλους, απένατι σε αθλήτριες που είναι σαφώς πιο δυνατές και πιο έμπειρες από την ίδια.

Στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, ο Δημήτρης Μούγιος και ο Γιώργος Κόνσολας που όπως και ο Πολύμερος δεν χρειάστηκε να μπουν στη διαδικασία των επαναληπτικών έχοντας πάρει την πρόκριση από την Κυριακής.

t.

5 σχόλια:

  1. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον άνθρωπο που δημιουργεί τις ανακοινώσης της ΕΚΟΦΝΣ . Θα μας κάνει να ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε και το μεγαλύτερο κακό είναι οτί τις ίδιες θα αναπαραγάγουν αύριο οι εφημερίδες της χώρας . ΚΡΙΜΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποσο κομπλεξικοι βλαχοι ειστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ ανώνυμε 3:35

    Η ευθιξία που δείχνεις και η αλληλεγγύη προς τον συντάκτη της ανακοίνωσης φανερώνει μάλλον ότι αυτός κι εσύ είστε το ίδιο πρόσωπο.

    Αντί να βρίζεις μπορούσες απλά να πεις ΕΠΩΝΥΜΑ, "συγγνώμη, ένα λάθος έκλανα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ένα και δύο και τρία......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκτός εάν ο Χρήστου "μιλάει ανορθόγραφα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή