Ποστιλιόνε: "Πλέον μας υπολογίζουν"


Από το kopilasia.gr
26/08/2009
Ποστιλιόνε: "Πλέον μας υπολογίζουν"

Πειραματική χαρακτήρισε τόσο τη φετινή όσο και την επόμενη χρονιά ο Τζιοβάνι Ποστολιόνε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Πόζναν της Πολωνίας ο Ιταλός ομοσπονδιακός προπονητής θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις των πληρωμάτων που δημιουργεί. Θέλει τη διάκριση και θέλει να δει τους αθλητές του να φτάνουν όσο πιο ψηλά γίνεται.

Στο πρόσωπό του – μετά και τα ρεπεσάζ της Τρίτης – διαγραφόταν ανάγλυφα η ικανοποίηση από τις προκρίσεις και των επτά ελληνικών πληρωμάτων στους ημιτελικούς των αγωνισμάτων στα οποία συμμετέχει η Εθνική.

Και υπάρχει κάτι που επίσης τον ικανοποιεί είναι το γεγονός ότι οι αντίπαλοι αναγνωρίζουν ότι μπορεί και να έχουν υποτιμήσει την Ελλάδα. «Τώρα μας υπολογίζουν. Είδαν ότι δεν ήρθαμε απλά για τη συμμετοχή. Αυτό είναι και καλό και κακό. Θα μπορούσαν να μας υποτιμήσουν, αλλά με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαμε να υποτιμούσαμε κι εμείς τις δυνατότητές μας. Τώρα, έχουμε πολλά να αποδείξουμε», σχολίαζε ο Ποστιλιόνε, την ώρα που αρκετοί τον πλησίαζαν αρκετοί προπονητές για να του μιλήσουν.

Στις εκτιμήσεις του για τη συνέχεια ο Ποστιλιόνε κρατάει χαμηλούς τόνους. Ακόμα και για το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας, τον Βασίλη Πολύμερο. «Έχει δυνατό αντίπαλο, τον Νεοζηλανδό», σχολιάζει ο Ποστιλιόνε, που ξέρει πολύ καλά ότι ο Ντάνκαν Γκραντ θέλει να συνεχίσει την παράδοση που έχει δημιουργήσει τα δύο προηγούμενα χρόνια όταν και κατέκτησε ισάριθμα χρυσά μετάλλια και στον προκριματικό έκανε τον ταχύτερο χρόνο με 7:05.72. «Θα γίνει δυνατός αγώνας», τονίζει ο Ποστιλιόνε.

Αλλά και από την τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου έχει υψηλές βλέψεις ο Ποστιλιόνε. «Μπορούν να μπουν στον μεγάλο τελικό, είναι στις δυνατότητές τους».

«Βλέπουν» τελικό

Η ευκαιρία που είχαν να πάρουν ανάσες και να ξεκουραστούν για λίγες ώρες σήμερα τα δύο από τα τρία ελληνικά πληρώματα που αύριο θα προσπαθήσουν στις ημιτελικές σειρές να πάρουν το εισιτήριο για τους τελικού του Σαββάτου, ήταν ευεργετική. Ιδιαίτερα για το πλήρωμα της τετράκωπου άνευ πηδαλιούχου που την χθες τα έδωσε όλα για να βρεθεί στην δωδεκάδα. Οι Γιάννης Τσάμης, Στέργιος Παπαχρήστος, Γιώργος Τζιάλλας και Παύλος Γαβριηλίδης στην κούρσα της Τρίτης έδειξαν ότι η κακή εμφάνιση της Δευτέρας ήταν μια παρένθεση και ότι μπορούν διεκδικήσουν μέχρι τέλους την είσοδο στους τελικούς. Το ίδιο ισχύει και για τον Γιάννη Χρήστου στο μονό σκιφ βαρεών βαρών για τον οποίο ο Ποστιλιόνε θεωρεί ότι αν τον ευνοήσουν και λίγο οι καιρικές συνθήκες μπορεί να τα καταφέρει.

Τα αδέρφια Νίκος και Αποστόλης Γκουντούλας στη δίκωπο άνευ που χρονικά ανοίγουν την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών στα ημιτελικά, είχαν πάρει την πρόκριση εύκολα από την Κυριακή και είχαν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους να σχεδιάσουν την τακτική τους και να προπονηθούν.

. And here is the rest of it.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου