The 30 Best Rowing Coaches of All Time, N 9. Noel Donaldson

 9. Noel Donaldson

Αρχιτέκτονας της " Oarsome Foursome " (ίσως το καλύτερο παρατσούκλι για πλήρωμα στην ιστορία της κωπηλασίας), ο Αυστραλός προπονητής Noel Donaldson είχε το άγγιγμα του Μίδα σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. 







"Ο Ντόναλντσον έχει πάει σε έξι Αγώνες, προπονητής σε τέσσερις και διευθυντής της ευρύτερης ομάδας σε δύο. Προπόνησε την " τετράκωπο των ανδρών" σε χρυσό στη Βαρκελώνη και την Ατλάντα, και το δίκωπο των ανδρών σε χάλκινο στο Σίδνεϊ. Στο Λονδίνο οδήγησε την οκτάκωπο των ανδρών στην έκτη θέση. 

Ο σεβασμός που του δείχνουν οι αθλητές του είναι θρυλικός. Ο επίκωπος του Oarsome Foursome, James Tomkins, περιέγραψε τον Donaldson ως το πρόσωπο με τη μεγαλύτερη επιρροή στην καριέρα του, αφού τον καθοδήγησε από το σχολείο και στη διπλή ολυμπιακή δόξα".


Το 2013, ο Ντόναλντσον εγκατέλειψε την κωπηλασία της Αυστραλίας για να αναλάβει ρόλο προπονητή στην κωπηλασία της Νέας Ζηλανδίας, καθοδηγώντας την ομάδα μεγάλων κουπιών ανδρών. Μέχρι τότε, το Kiwi pair είχε ήδη χαράξει το όνομά του στα βιβλία των ρεκόρ, με μια αήττητη τετραετία και το χρυσό στο Λονδίνο (υπό την καθοδήγηση του Dick Tonks-του, περισσότερα παρακάτω), αλλά αν μη τι άλλο, το Kiwi pair έγινε ακόμα καλύτερο: Όχι μόνο απόλαυσαν μια δεύτερη συνεχόμενη αήττητη τετραετία που κατέληξε σε Ολυμπιακό χρυσό, αλλά κέρδισαν επίσης διπλό χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2014 στο δίκωπο και στο δίκωπο με πηδαλιούχο (κάνοντας τον παγκόσμιο καλύτερο χρόνο στο τελευταίο - 6:33.26 - παρά το ότι διπλασιάστηκαν).


Εκτός από το ζεύγος Kiwi, το πρόγραμμα μεγάλων κουπιών ανδρών του Ντόναλντσον είχε επίσης να επιδείξει back-to-back χρυσά μετάλλια στην οκτάκωπο ανδρών U23 το 2013 και το 2014. Διαβάστε την παρουσίασή του στο PowerPoint για τη FISA σχετικά με τα "Βασικά στοιχεία απόδοσης" εδώ.

Από το https://www.rowingrelated.com/2018/04/the-30-best-rowing-coaches-of-all-time-the-top-10.html

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου