Μεγάλη επιτυχία στην παρουσίαση του "Keep Rowing Greece"


NEA
06/08/2012

Το πρόγραμμα "Keep Rowing Greece" που έχει απώτερο στόχο την στήριξη και ενίσχυση της Εθνικής ομάδας κωπηλασίας ως τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο παρουσίασαν ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Καρράς και η πρέσβειρα της ελληνικής κωπηλασίας στην Μεγάλη Βρετανία κ. Χρυσάνθη Λαιμού.
Δεκάδες ομογενείς του Λονδίνου , ξένοι και Έλληνες δημοσιογράφοι μέλη του ελληνικού αρχηγείο της Ολυμπιακής ομάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο και τον αρχηγό της αποστολής Ισίδωρο Κούβελο έδωσαν το παρών στο Ελληνικό Σπίτι στο Λονδίνο . Ξεχώρισαν βέβαια η παρουσία σύσσωμης της Ολυμπιακής κωπηλατικής ομάδας , του Έλληνα πρέσβη στο Λονδινο και βέβαια του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων  και Μεγ. Βρετανίας Γρηγόριου.       
Βασικός στόχος του εν λόγω φιλόδοξου προγράμματος, που τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, είναι η προσέλκυση ιδιωτών χορηγών, οι οποίοι θα συμπληρώσουν την χρηματοδότηση της Πολιτείας. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να χορηγήσουν την Ομοσπονδία, ένα πλήρωμα ή κάποια διεθνή διοργάνωση που μπορεί να φιλοξενηθεί στη χώρα μας, μετατρέποντας την Ελλάδα σε διεθνή κωπηλατικό προορισμό.
Στην πρώτη γραμμή αυτής της καμπάνιας θα βρεθούν δεκάδες Ελληνες κωπηλάτες, νυν ή πρώην πρωταθλητές, από 14 πόλεις της χώρας που διαθέτουν υποδομές για να καλλιεργήσουν το άθλημα.
«Η ομοσπονδία παίρνει από το κράτος από το 2004 και μετά σταθερά 1.3 εκ. ευρώ το χρόνο. Αυτά δεν φτάνουν για να καλύψουν όλες τις ανάγκες. Αν στα ταμεία μας έμπαιναν πάνω από 2 εκ. , θα κάναμε θαύματα», επισήμανε ο Γιάννης Καρράς, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι, με τη βοήθεια οικονομικών παραγόντων και των ΜΜΕ, η κωπηλασία μπορεί να εξελιχθεί στο Νο3 άθλημα στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας τόνισε επίσης
"Τα τελευταία 7 χρόνια  το άθλημα μας με αποφάσεις του Δ.Σ. της ομοσπονδίας, που δικαιώθηκαν από τον χρόνο και την ζωτική παρουσία και δουλειά του επικεφαλής τεχνικού μας κ. Τζιοβάνι Ποστιλιόνε με την ομάδα των ομοσπονδιακών προπονητών κ.κ. Αθανασιάδη, Παλαιοπάνου, Βλασταρίδη, έχει καταφέρει να βρίσκεται στην πρώτη θέση συγκομιδής Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων μεταλλίων σε σχέση με τα υπόλοιπα Ολυμπιακά αθλήματα της Ελλάδος.
Οι γνωστές σε όλους μας δραματικές οικονομικές συγκυρίες που κυριαρχούν στη χώρα μας κάνουν αυτές τις επιτυχίες, τις επιδόσεις και τα μετάλλια ακόμα πιο πολύτιμα από κάθε άλλη επιτυχία του παρελθόντος.  Την ίδια στιγμή όμως μας οπλίζουν με περηφάνια και πείσμα ώστε να συνεχίσουμεπάντα προς τα πάνωνα προβάλλουμε όλα όσα έχουμε πετύχει και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό για τις εθνικές μας ομάδες ώστε να μην στερηθούν την θέση τους στο όνειρο και στο βάθρο κάθε μεγάλης μελλοντικής Παγκόσμιας, Ευρωπαϊκής και Ολυμπιακής διοργάνωσης υψώνοντας το εθνικό μας σύμβολο, την Ελληνική σημαία, όσο ψηλότερα γίνεται κάθε φορά σε όλο τον κόσμο.
Μόνος μας στόχος είναι να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για να εξασφαλίσουμε στην άξια αυτή Ολυμπιακή μας ομάδα, τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για τον εξοπλισμό, την προετοιμασία τους, το καλύτερο δυνατό υποστηρικτικό προσωπικό, δίνοντας τους έτσι όλα τα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν τον επίπονο αγώνα, τις αναγκαίες  θυσίες & στερήσεις που ο Πρωταθλητισμός απαιτεί, ώστε να μπορούν με τον αγώνα τους κάθε φορά να δικαιώνουν τον ιδρώτα και τον κόπο τους στους κωπηλατικούς στίβους του κόσμου. Απώτερος στόχος να διατηρήσουμε ζωντανό αυτό το κορυφαίο κύτταρο της δομής μας ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης για όλο και περισσότερα Ελληνόπουλα να ασχοληθούν με την κωπηλασία, ένα καθαρά παραδοσιακό ναυταθλητικό σπορ".
Η πρέσβειρα της ελληνικής κωπηλασίας στην Αγγλία κυρία Χρυσάνθη Λαιμού προτίμησε τα λίγα λόγια . «Σας αγαπήσαμε από τις προσπάθειές σας και θα είμαστε πάντα κοντά σας. Τραβήξτε εσείς κουπί όπως ξέρετε και η ελληνική παροικία θα είναι πάντα δίπλα σας
Μιλώντας το καθένα ξεχωριστά τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας είπαν :
Τζιάνι Ποστιλιόνε: «Θέλω να δώσω ιδιαίτερα συγχαρητήρια στην τετράκωπο γιατί συνάντησε απέναντί της τους θρύλους της Βρετανίας, της Αυστραλίας και την Αμερικής. Για μένα τα παιδιά αυτά δεν κέρδισαν το χρυσό αλλά το πλατινένιο μετάλλιο. Για την δίκωπο έχω να πω ότι αγωνίστηκαν απέναντι σε αθλητές που ήταν κατά 30 κιλά βαρύτεροι τους, αλλά η μοίρα των Ελλήνων είναι να παλεύει πάντα με δυνατότερους της.
Για το διπλό σκιφ των ανδρών, τα παιδιά ήρθαν να κάνουν πλάκα κι έκαναν σοβαρή πλάκα. Πολλά συγχαρητήρια και σ αυτούς. Επίσης για τους τρεις ομοσπονδιακούς προπονητές και συνεργάτες μου θα πω ότι έχουν θυσιάσει  και τη ζωή τους   για την ομάδα αυτή. Τους έχουν ξεχάσει οι οικογένειές τους.
Τέλος να ανακοινώσω ότι σήμερα (Κυριακή ) το πρωί πήγαμε στο γυμναστήριο. Ουσιαστικά ξεκίνησε η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς του Ρίο».
Σάκης Αθανασιάδης: «Το μόνο που θα πω γι αυτή την ομάδα είναι ότι και οι 11 είναι ανεπάγγελτοι . Δεν τους αφήνουμε εμείς να δουλέψουν αφού τις τρεις απο τις τέσσερις εβδομάδες κάθε μήνα τους έχουμε στην προετοιμασία»
Χρόνης Βλασταρίδης : «Όταν ξεκινήσαμε πριν απο 8 χρόνια θέσαμε κάποιους στόχους.   Αυτούς τους στόχους ακόμη δεν τους έχουμε πιάσει»
Τόλης Παλαιοπάνος: «Όλοι γνωρίζουν στο παγκόσμιο στερέωμα την αξία αυτής της ομάδας η δική σας υποστήριξη όμως θα δώσει άλλη διάσταση» 
Αποστόλης Γκουντούλας: «Δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό που κάνουμε. Οκτώ χρόνια προσπαθούμε να φτάσουμε εδώ. Η ζωή μας είναι σαν του ναυτικού , το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου λείπουμε απο τα σπίτια μας. Αυτή η ομάδα είναι πολύ νέα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό»
Νικος Γκουντούλας : « Ελπίζουμε να δούμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον. Η παρουσία σας εδώ στηρίζει τον συμβολισμό του αθλητισμού»
Λευτέρης Κονσολας: «Χάρηκα τη συμμετοχή μου στους ιστορικούς αγώνες. Κουραστήκαμε πολύ για να τα καταφέρουμε»
Παναγιώτης Μαγδανής : «Η επιτυχία μας είναι αποτέλεσμα μεγάλης δουλειάς και αρκετής υπομονής. Με περισσότερη στήριξη θα έρθουν καλύτερα αποτελέσματα»
Γιάννης Τσίλης: «Κάναμε υπεράνθρωπη προσπάθεια με κόπο και πολύ ιδρώτα . Φτάσαμε ως εδώ και κατακτήσαμε την 4η θέση που είναι πολύ σημαντική»
Γιώργος Τζιάλλας «Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές και τους συναθλητές μου που με έκαναν πολύ χαρούμενο. Ελπίζω η κωπηλασία να βοηθηθεί κι απο άλλο κόσμο γιατί το αξίζει»
Στέργιος Παπαχρήστος: «Έχουμε δουλέψει πολύ . Την ώρα που ανεβαίνεις στο βάθρο όμως τα ξεχνάς όλα . Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε γιατί &si

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου