Greek Rowers

Greek Rowers


Joseph Sullivan: Αθλητής του μήνα Φεβρουάριου από το World Rowing (Μέρος 2ο)

Posted: 20 Feb 2012 11:49 AM PST

Joseph SULLIVAN (NZL)

Birth Date
4/11/1987
Profession
Student
Hobbies
Swimming, cycling
Country
NZL
Place of Residence
Karapiro
Sex
male
Civil Status
Single

Συνέντευξη με τον Joseph Sullivan

Μέρος ΙΙ

18, Φλεβάρη, 2012 
 Ο Joseph, από τις όχθες της λίμνης Karapiro όπου αγωνίζεται για το Πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας, μιλά για το 2ο μέρος της συνέντευξης ως αθλητής του μήνα Φεβρουαρίου.



World Rowing: Αυτή την εβδομάδα αγωνίζεστε στο Πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας, πώς έχετε προετοιμαστεί για αυτή τη ρεγκάτα;
Joseph Sullivan:
Αποδεσμεύτηκα από τις προπονήσεις με την εθνική ομάδα το περασμένο Σαββατοκύριακο για να επανέλθω στην ομάδα του RPC (περιφερειακό κέντρο απόδοσης), με την οποία θα αγωνιστώ στο εθνικό πρωτάθλημα. Θα πάρω μέρος στο διπλό και τετραπλό σκιφ των ανδρών.
WR: Θεωρείτε πως είναι μια εύκολη εβδομάδα, ή είναι αγχωτική;
JS: Μάλλον λίγο πιο χαλαρή από ό, τι άλλες εβδομάδες, αλλά τις ημέρες των τελικών θα είμαι περισσότερο συγκεντρωμένος για να πετύχουμε τα, όσο το δυνατόν, καλύτερα αποτελέσματα.

WR: Και τι θα γίνει στη συνέχεια σχετικά με το πρόγραμμα προπόνησης;
JS:
Τη Δευτέρα θα είμαστε πάλι πίσω στην εθνική ομάδα. Μετά, υπάρχουν οι αξιολογήσεις την επόμενη εβδομάδα και είναι πολύ αγχωτικό. Δεν ξέρουμε τι θα περιλαμβάνουν οι δοκιμές μέχρι την ημέρα που θα γίνουν. Ποτέ δεν ξέρουμε τι πρόκειται να κάνουν οι επιλογείς.

WR: Τι γίνεται με το προπονητικό σας πρόγραμμα, το γνωρίζετε μέρα προς μέρα;
JS:
Γνωρίζουμε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα και αν διαφωνούμε σε μεγάλο βαθμό, ζητάμε μια συνάντηση με τον προπονητή μας [Calvin Ferguson]. Οι κύριες λειτουργίες του υπαγορεύονται από τον Dick Tonks (επικεφαλής προπονητής).

WR: Ποια ήταν η πιο σκληρή προπόνηση αυτό το μήνα;
JS:
Είχαμε ένα πολύ σκληρό προπονητικό πρόγραμμα τον Ιανουάριο. Περιελάμβανε πάνω από 200 χιλιόμετρα την εβδομάδα και στη συνέχεια μια τετράωρη βόλτα με ποδήλατο. Τον Μάρτιο δεν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα, καθώς έχουμε τις δοκιμές.

WR: Πώς προετοιμάζεστε για έναν αγώνα;
JS: Δεν κάνω κάτι το ιδιαίτερο. Κάνω ζέσταμα, ακούω μουσική.... Ξέρω τι πρόκειται να κάνουμε γι 'αυτό δεν χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη συζήτηση. Ο Calvin είναι πολύ βολικός στο πώς να κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν δίνω προσοχή σε ό, τι κάνουν οι αντίπαλοί μας. Δεν παρακολουθώ τι κάνουν για παράδειγμα στους προκριματικούς, καθώς οι συνθήκες αλλάζουν συνεχώς. Αυτό το κάνει ο Nathan (Cohen, συνεργάτης του στο διπλό). Εμπιστεύομαι το σχέδιό του για τον αγώνα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν κοιτάζω πέρα από τη βάρκα καθόλου. Εμπιστεύομαι απόλυτα τον Nathan.

WR: Εκτός αγωνιστικής περιόδου, επηρεάζεστε απ' ότι κάνουν οι συναθλητές σας;
JS:
Ποτέ δεν ήμουν πραγματικά κάποιος που κάνει ότι κάνουν οι άλλοι. Μου αρέσει να μένω σε αυτό που κάνω εγώ. Νομίζω ότι άλλοι από την ομάδα μας το κάνουν αυτό, αλλά εμένα με στρεσάρει.

WR: Με τόσα πολλά ταξίδια στην Ευρώπη για αγώνες, πότε περάσατε χειμώνα για τελευταία φορά στη Νέα Ζηλανδία;
JS: Πριν από πέντε χρόνια. Δεν μου λείπει, είναι αρκετά καλό να πηγαίνεις από καλοκαίρι σε καλοκαίρι με ένα μικρό κομμάτι χειμώνα.

WR: Στην τελευταία μας συνέντευξη μας είπατε ότι ήσασταν καλός στο σπριντ. Ποια θα ήταν η ιδανική απόσταση για σας;
JS:
Περίπου 200μ. Δεν τους αφήνω όλους πίσω, αλλά κάνω σταθερά γρήγορους χρόνους. Κι ο Nathan επίσης, είναι αρκετά καλός στο σπριν.

WR: Έχετε κάποιους ήρωες από τον αθλητισμό;
JS: Όταν πρωτοξεκίνησα κωπηλασία ήταν ο Rob Waddell. Τώρα είναι ο Mahe Drysdale. Έχει πάντα τη δυνατότητα να υποστηρίζει τον εαυτό του, να κάνει ένα σχέδιο και να επιμένει σε αυτό και δεν αφήνει να τον ενοχλεί κανένας. Αλλά όλη η ομάδα της Νέας Ζηλανδίας είναι σπουδαία, όλοι είναι αθλητές υψηλού επιπέδου.

WR: Και ποιος είναι ο πιο διάσημο πρόσωπο στον κατάλογο του τηλεφώνου σας;
JS:
Ο Mahe! (Γέλια)

WR: Το αγαπημένο σας μότο;
JS: "Δεν κερδίζει ο πιο ταλαντούχος τον αγώνα, κερδίζει αυτός που πέφτει κάτω, αλλά σηκώνεται και συνεχίζει." Και "Δεν μετράει το μέγεθος του σκύλου, το μέγεθος της δαγκωνιάς μετράει. "

Το πρώτο μέρος της συνέντευξης μπορείτε να τη δείτε εδώ: greekrowers.blogspot.com
Πηγή: www.worldrowing.com

Μετονομασία των "Αγώνων Γούνας" του Ν.Ο.Κ. σε αγώνες "ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΣΤΑ"

Posted: 20 Feb 2012 10:29 AM PST

Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς

με ομόφωνη απόφαση του αλλάζει την ονομασία των διασυλλογικών αγώνων Γούνας σε
Διασυλλογικούς Αγώνες "ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΣΤΑ" ( ΓΚΑΣ ) θέλοντας με τον τρόπο αυτό να τιμήσει τον παλαιό αθλητή του ομίλου για την σημαντικότατη προσφορά του στον όμιλο μας .
Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 1 ΑΠΡ 2012 στην λίμνη της Καστοριάς . 


Με τιμή
Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς

Τα «Μη» και τα «Πρέπει» της Βρετανικής ομάδας στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου!

Posted: 20 Feb 2012 08:32 AM PST

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΓΚΙΟΥΛΕΝΟΓΛΟΥ

Ο κανόνες είναι βαρετοί. Τις περισσότερες φορές και απαραίτητοι. Δεν είναι τυχαίο πως υπάρχουνγια την υπακοή των ανόητων και την καθοδήγηση των σοφών.
Οι αθλητές ανήκουν κάπου στη µέση. Ζουν µε κανόνες, αλλά λατρεύουν και να τους καταπατούν. Ειδικά αν το επιτάσσει κάποιος χορηγός τους.
Στους Ολυµπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όµως, θα πρέπει να το σκεφτούν ξανά. Τουλάχιστον όσοι θα απαρτίσουν την οµάδα της Μεγάλης Βρετανίας.

Η Ολυµπιακή Επιτροπή της χώρας θα παραδώσει στους περίπου 560 αθλητές της αποστολής της έναν κώδικα δεοντολογίας 34 σελίδων γεµάτο κανόνες, οι οποίοι θα πρέπει να ακολουθηθούν µε την απαραίτητη ευλάβεια απ' όλους. Δίχως καµία εξαίρεση.

Αυτό ονοµάζεται «Συµφωνία των µελών της οµάδας» και ανάµεσα σε πολλά και διάφορα... εδάφια θα περιλαµβάνει: την απαγόρευση κριτικής στους συναθλητές τους κατά τη διάρκεια των Αγώνων και µετά το τέλος τους. Επίσης, απαγορεύει τη µεταποίηση των στολών που δηµιούργησε η Στέλλα Μακάρτνεϊ ειδικά για την οµάδα της Μεγάλης Βρετανίας, όπως και την πώληση κάποιου κοµµατιού µέσω σχετικών ιστοσελίδων (π.χ.: E-bay).

Οι φετινοί Αγώνες θα έχουν και µία στυλιστική καινοτοµία. Οσοι αθλητές έχουν συµβόλαια µε άλλες αθλητικές εταιρείες πλην της Adidas (µεγάλου χορηγού των Ολυµπιακών) θα πρέπει να τα ξεχάσουν! Παλαιότερα, τα διαφορετικά παπούτσια επιτρέπονταν. Φέτος όχι! Ισως γι' αυτό διάφοροι ατζέντηδες, τεχνηέντως, απείλησαν πως οι πελάτες τους -όπως η Πόλα Ράντκλιφ, ο Μαρκ Κάβεντις και ο Μο Φάρα- οι οποίοι έχουν συµβόλαιο µε την Nike, αν κερδίσουν µετάλλιο, θα το παραλάβουν ξυπόλυτοι...

Απαγορεύσεων συνέχεια: Τα τατουάζ ή τα κουρέµατα που φέρουν κάποιο πολιτικό µήνυµα ή εξυπηρετούν διαφηµιστικό σκοπό δεν επιτρέπονται. Φυσιολογικά, ο στοιχηµατισµός είναι στα «µη», όπως και η αναφορά -έµµεση ή άµεση- σε εταιρείες που δεν είναι χορηγοί των Αγώνων.

Και φυσικά, οι κανόνες γεµίζουν τους αθλητές και µε υποχρεώσεις. Οπως την παρουσία τους στις επίσηµες συνεντεύξεις Τύπου και στο πάρτι που θα κάνει η Βρετανική Ολυµπιακή Επιτροπή στις 14 Αυγούστου. Τα πάντα στον βωµό των χορηγών...

Υπάρχουν βέβαια και οι «συµπαθητικοί» κανόνες. Οπως αυτός που αναφέρει πως οι νικητές χρυσών µεταλλίων θα λάβουν µία -τρόπον τινά- επιχορήγηση 12.000 ευρώ από το Βρετανικό Βασιλικό Ταχυδροµείο, προκειµένου να δανείσουν το πρόσωπό τους για µία σειρά γραµµατοσήµων.

Περιττό να αναφέρουµε πως όσοι δεν εναρµονιστούν µε τις εντολές θα τιµωρούνται µε πρόστιµο ή ακόµη και µε την αποποµπή τους από την οµάδα!

Τι «πρέπει» και τι «δεν πρέπει»...
Απαγορεύονται τα τατουάζ ή τα κουρέµατα µε πολιτικό ή διαφηµιστικό περιεχόµενο.
Απαγορεύεται η µεταποίηση των στολών και η πώλησή τους.
Επιτρέπεται η δωρεά των στολών σε µη πολιτικές οργανώσεις.
Επιτρέπεται η αναφορά σε χορηγούς που δεν είναι επίσηµοι των Αγώνων τρεις ηµέρες ύστερα από τη λήξη τους.
Απαγορεύεται ο στοιχηµατισµός.
Υποχρεωτική παρουσία στο πάρτι της Ολυµπιακής Επιτροπής στις 14 Αυγούστου.
Απαγορεύεται η κριτική σε συναθλητές.
Σε περίπτωση νίκης το Βρετανικό Ταχυδροµείο θα καταβάλει 12.000 για να σας απεικονίσει σε µία ειδική σειρά γραµµατοσήµων.

CRASH-B 2012: Αποτελέσματα

Posted: 19 Feb 2012 09:52 PM PST

Please click on the event title to see the results for that event.

World Indoor Rowing Championship 2012
Men
Lwt Men
Women
Lwt Women
Event No
Event Title
Event No
Event Title
Event No
Event Title
Event No
Event Title
1
3
2
4
5
5L
6
6L
7
7L
8
8L
9
9L
10
10L
11
11L
21
21L
12
12L
22
22L
13
13L
23
23L
14
14L
24
24L
15
15L
25
25L
16
16L


26L
17
17L




18
18L




19














Adaptive Events



Πηγή: www.concept2.com

2 σχόλια:

  1. Τι θα γίνει με τα τουριστικά ακίνητα
    ο υπουργός στέλνει 3.000.000€ στην μάνα του και η Ομοσπονδία ψάχνεται για να πληρώσει τα έξοδα και όχι μόνο ζητάνε να πληρώνουμε την ημέρα 40€ για διατροφή διαμονή ποιος η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας ήμαρτον Θεέ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να πάρει φωτιά το Κορδελιό εσείς το δέχεστε να γίνονται αυτά για την Εθνική Ελλάδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή