Βιώσιμο το Κωπηλατοδρόμιο στη Κάρλα ?

AΠΌ ΤΟ //www.magnesianews.gr/
Βιώσιμο το Κωπηλατοδρόμιο στη Κάρλα

Από οικονομικής και περιβαλλοντικής άποψης, σύμφωνα με μελέτη της ΝΑΜ και του Δήμου Κάρλας
Γράφει: magnesianews.gr
07/12/2010, 11:25



Βιώσιμο από οικονομικής και περιβαλλοντικής άποψης, κρίνεται το Κωπηλατοδρόμιο στη λίμνη Κάρλα, για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, όπως προκύπτει από τη μελέτη, που εκπόνησε η ομάδα GLOBAL CHALLENGES, τον περασμένο Αύγουστο και κατατέθηκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, προκειμένου να γίνει το έργο, που προεκτιμάται από την Τεχνική Υπηρεσία της Γ.Γ.Α. σε περίπου 7.000.000 €.


Η εκπόνηση της μελέτης σχετικά με την ωρίμανση και προετοιμασία του έργου υλοποίησης του Κωπηλατοδρομίου των Μεσογειακών Αγώνων 2013, κρίθηκε αναγκαία από τους τοπικούς φορείς, ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο τόσο από οικονομικής όσο κι από περιβαλλοντικής άποψης.


Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης το Κωπηλατικό Κέντρο Κάρλας, είναι ένα έργο του οποίου η κατασκευή και η λειτουργία θα συνεισφέρει ουσιαστικά στην αειφόρο ανάπτυξη της άμεσης και της ευρύτερης περιοχής.


«Μια σειρά θετικών επιπτώσεων, που αφορούν στην τοπική οικονομία και κοινωνία, είναι συνυφασμένες με τη δημιουργία της υποδομής αθλητισμού, αναψυχής και προστασίας του περιβάλλοντος. Το εισόδημα στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου αναμένεται να αυξηθεί, όσο θα αυξάνεται η επισκεψιμότητα του Κέντρου.

Αναμένεται να δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις στον τομέα της φιλοξενίας, εστίασης και παροχής υπηρεσιών σχετικών με τις δραστηριότητες στο κέντρο κωπηλασίας», αναφέρει η μελέτη.


Επιπλέον, η ανάπτυξη του Κέντρου, θα αποτελέσει αφορμή για προσέλκυση επενδύσεων, στην άμεση και ευρύτερη περιοχή της λίμνης, εκτιμούν οι μελετητές.


Η μελέτη προδιαγράφει θετική επίπτωση στα επίπεδα απασχόλησης της τοπικής κοινωνίας, τόσο όσον αφορά στην απασχόληση προσωπικού στην εγκατάσταση, κυρίως με προσωρινό χαρακτήρα, αλλά και όσον αφορά στις θέσεις απασχόλησης που θα δημιουργηθούν σε επιχειρήσεις υποστηρικτικές του Κέντρου.


Το κόστος λειτουργίας
και τα προσδοκώμενα κέρδη
Όσον αφορά στην οικονομοτεχνική μελέτη, το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών, κατά τη φάση έναρξης της λειτουργίας, αναμένεται να είναι αυτές που αφορούν στη λειτουργία και συντήρηση.

Στις δαπάνες αυτές, συμπεριλαμβάνονται και οι αρχικές δαπάνες για απόκτηση των επιπλέον αγωνιστικών σκαφών κωπηλασίας, όπως επίσης και οι δαπάνες για την αγορά ποδηλάτων και λέμβων αναψυχής, συνολικού ύψους 60.000 €.


Οι δαπάνες αυτές, με βάση την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί, θα έχουν αποσβεστεί σε περίοδο τριών χρόνων από την έναρξη λειτουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου