ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ 3-5 ΣΕΠΤ.2010


ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
Του Δημήτρη Τσουρτσούλα

Οι Βαλκανικοί Αγώνες Κωπηλασίας που έγιναν στη λίμνη της Καστοριάς το περασμένο Σαββατοκύριακο, στέφθηκαν ομολογουμένως με μεγάλη επιτυχία.
Την συνδιοργάνωση την είχε η Ναυταθλητική Ένωση Καστοριάς που τα στελέχη της εργάσθηκαν για μήνες για την επιτυχή οργάνωση. Αρωγοί στο έργο τους ήταν οι τοπικοί φορείς, Νομαρχία και Δήμοι καθώς και ο Σύλλογος Παλαιμάχων Κωπηλατών “Τα Παρασπουρτζούκια” που η εμπειρία τους έξω και μέσα στη λίμνη είναι ανεκτίμητη.
Καινοτομία των αγώνων-και παρακαταθήκη για τον στίβο της Καστοριάς-ήταν οι νέες εξέδρες άφεσης, που κάνουν το έργο του αφέτη και ευθυγραμμιστή πανεύκολο ευθυγράμμιση τώρα γίνεται σε λιγότερο από ένα λεπτό, όφελος: μηδαμινή καθυστέρηση του προγράμματος και το κυριότερο ελάχιστος εκνευρισμός των αθλητών πριν την εκκίνηση.
Η επιτυχής life μετάδοση του τερματισμού των αγώνων από τον πύργο στο χώρο των λέμβων (ΔΗ.ΝΑ.Κ) –και κατ`επέκταση στο διαδίκτυο – ήταν άλλη μιά καινοτομία της οργάνωσης.
Η ασφάλεια των αθλητών τόσο κατά τη διάρκεια των αγώνων όσο και κατά τη προπόνηση,ήταν στο μέγιστο βαθμό.Το ΕΤΑΚ (Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών του Δήμου Καστοριάς) αλλά και εθελοντές παλαίμαχοι, αλλώνιζαν με τα φουσκωτά σκάφη τη λίμνη,ειδικά την πρώτη ημέρα που οι αγώνες έγιναν με ασταμάτητη βροχή.
Η ΝΑ.Ε.Κ. έλαβε τα εύσημα από την Ομοσπονδία και από τους ξένους αντιπροσώπους στον επίσημο δείπνο του Σαββάτου (Nations Dinner) .Στην εκδήλωση η ΕΚΟΦΝΣ ετίμησε και :
Τον Πρόεδρο της Βουλής –και βουλευτή Ν.Καστοριάς- κο Φίλιππα Πετσάλνικο
Τον Νομάρχη Καστοριάς κο Κων.Λιάντση
Τον Δήμαρχο Καστοριάς κο Ιωάννη Τσαμίση και
Τον τέως Δήμαρχο Καστοριάς κο Δημ.Παπουλίδη για την προσφορά τους στο άθλημα της κωπηλασίας στη πόλη της Καστοριάς.
Οι παρευρισκόμενοι – ξένοι αντιπρόσωποι, σύσσωμο το Δ.Σ.και η γραμματεία της ΕΚΟΦΝΣ,οι διαιτητές των αγώνων ,το Δ.Σ της ΝΑ.Ε.Κ. και παλαίμαχοι εθελοντές ,χειροκρότησαν θερμά όταν ο Νομάρχης ανήγγειλε την απόφαση του Ν.Σ. να δωρίσουν το πρόσφατα αποκτηθέν σύγχρονο ναυαγοσωστικό σκάφος στην ΕΚΟΦΝΣ – και που ο Πρόεδρος κ.Καρράς διαβεβαίωσε πως το σκάφος θα παραμείνει για πάντα στη λίμνη της Καστοριάς,για να καλύπτει οποιαδήποτε ανάγκη.
Ο Δήμαρχος αφιέρωσε τη πλακέτα και τη τιμή που του έγινε σε όλους τους καστοριανούς κωπηλάτες –τριες που τιμάνε με τις διακρίσεις τους τη πόλη.
Τέλος ο τέως Δήμαρχος αφιέρωσε τη δική του πλακέτα σε όλους τους κωπηλάτες που έχουν φύγει από τη ζωή πρόωρα.
Αθλητές και συνοδοί έφυγαν από τη πόλη της Καστοριάς με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις επιβεβαιώνοντας ακόμα μία φορά πως αν ο εθελοντισμός έχει λίγη βοήθεια από τη πολιτεία τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!






9 σχόλια:

  1. Χωρίς να διαφωνώ με τα εύσημα που αποδίδει ο κύριος Τσουρτσούλας στους εμπλεκόμενους στην υλοποίηση των αγώνων, θέλω να παρατηρήσω ότι δεν αναφέρεται καθόλου στην βοήθεια που προσέφεραν τόσο την Παρασκευή, στην τελετή έναρξης, όσο και τις δύο μέρες του αγωνιστικού προγράμματος, στις εξέδρες άφεσης, οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς και γονείς αυτών. Θέλω να ελπίζω πως αυτό έγινε από παραδρομή ή από άγνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι και το χορευτικό τμήμα του συλλόγου "Αθανάσιος Χριστόπουλος" συμμετείχε. Χόρεψε στην τελετή έναρξης και έστειλε μέλη του να βοηθήσουν στις απονομές μεταλλίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δ.ΤΣΟΥΡΤΣΟΥΛΑΣ8 Σεπ 2010, 6:44:00 μ.μ.

    Η αναφορά μου στους συγκεκριμένους "εμπλεκομένους" είναι διότι έπεσαν στη δική μου προσωπικά αντίληψη. Είμαι σίγουρος πως εκτός τους αθλητές του ΝΟΚ και τα μέλη του "Αθαν.Χριστόπουλου",(ένα μεγάλο εύγε και σ`αυτούς), εργάσθηκαν δεκάδες ακόμα άτομα εντός και εκτός της λίμνης που δεν είναι δική μου ευθύνη να γνωρίζω..Τα σχόλιά μου τα έγραψα σαν φίλος του ιστιολογίου και όχι σαν δημοσιογράφος που έχει την ευθύνη να αναφερθεί στο γεγονός χωρίς να παραλείψει τίποτα.
    Γιατί όσοι από εσάς γνωρίζετε και άλλα "παραλειπόμενα" δεν τα προβάλλετε στο ιστιολόγιο για να διαβαστούν απ`όλους αντί να τα υποβαθμίζετε σαν σχόλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα blog τρέφονται με σχόλια.
    Δεν είναι υποβάθμιση λοιπόν η συμπλήρωση στοιχείων στην ανάρτηση σας με σχόλια και λυπάμαι εάν την εκλαμβάνετε έτσι. Δεν διακρίνω σημείο στα σχόλια που να σας καταλογίζει ευθύνες για κάτι.
    Συγγνώμη εάν δεν είναι δεκτά τα σχόλια, απλά ο διαχειριστής δίνει αυτή τη δυνατότητα και προσωπικά το θεωρώ ευγενέστερο να σχολιάσεις κάτι συμπληρώνοντας το με κάτι που γνωρίζεις, παρά να ανεβάσεις νέα ανάρτηση με το ίδιο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να ευθυμήσουμε λιγάκι θα σας πω (γράψω ) ένα ανέκδοτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενημέρωση από το kopilasia.gr

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδή έζησα απο κοντά την εμπειρία των Βαλκανικών Αγώνων στην Καστοριά θα πρέπει να πω ένα ΄πολύ μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους διοργανωτές εθελοντές εμφανής και αφανής γίατί η όλη διοργάνωση ήταν άψογη. Η Καστοριά με την φιλοξενία της κέρδισε όλους όσους είχαν την τύχη να ήταν εκεί.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή