Χωρίς τους Έλληνες η 2η φάση του παγκόσμιου κυπέλλου.

Στην ιστοσελίδα της Εκοφνς διαβάσαμε.

11/06/2009
2η ΦΑΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2009

Περισσότεροι από 550 αθλητές από 37 χώρες δήλωσαν συμμετοχή στην 2η φάση του παγκοσμίου κυπέλλου που θα διεξαχθεί στον Ολυμπιακό στίβο του Μονάχου από 19-21 Ιουνίου.

Μερικοί από τους πλέον δυνατούς κωπηλάτες παγκοσμίου επιπέδου θα αγωνισθούν εκεί. Η Γερμανία συμμετέχει μαζικά ελπίζοντας να ξεκινήσει τον νέο Ολυμπιακό της κύκλο από την αρχή διαγράφοντας την απογοήτευση της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Με τον νέο τεχνικό της ομάδας και μέσα στη χώρα τους, η Γερμανική ομάδα θα κάνει το ξεκίνημα της πορείας της προς τους Ο.Α. του Λονδίνου -2012. Η ομάδα περιλαμβάνει 36 αθλητές μόνο για το αγώνισμα της οκτακώπου.

Πολλοί από τους κορυφαίους σκιφίστες αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη την μοναχική διαδρομή τους και να ενωθούν σε πληρώματα όπως ο Βέλγος Τim Maeyens που θα τρέξει στο διπλό σκιφ καθώς και ο Ελβετός Andre Vonarburg. Ο κορυφαίος Γερμανός σκιφίστας Marcel Hacker προσπαθεί κάτι που δεν έχει ξανακάνει την τελευταία 10ετία, τρέχοντας στο τετραπλό. Οι κορυφαίοι Σλοβένοι σκιφίστες, Iztok Cop & Luka Spik μπαίνουν επίσης σε μεγαλύτερα σκάφη. Η Ολυμπιονίκης του σκιφ γυναικών, Rumyana Neykova επέστρεψε στο διπλό όπου κωπηλατούσε 4 χρόνια πριν.

Μετά την μεγάλη επιτυχία της Μ. Βρετανίας στην 1η φάση του Κυπέλλου, η ομάδα της επιστρέφει με την ίδια σχεδόν σύνθεση και αναμφίβολα με την αυτοπεποίθηση του νικητή.

Η ρεγκάτα του Μονάχου σηματοδοτείται και από το πρώτο παγκόσμιο μήτινγκ της κωπηλασίας ΑΜΕΑ με πολλούς αθλητές που φιλοδοξούν να συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς του 2012 στο Λονδίνο. 10 χώρες θα αγωνισθούν στις 4 Παραολυμπιακές κλάσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός σκιφίστα από την Ν. Ζηλανδία που είναι η πρώτη επίσημη εμφάνιση της χώρας αυτής στην προσαρμοσμένη κωπηλασία.

Πλήρη στοιχεία και πληροφορίες για τον αγώνα θα είναι διαθέσιμα στο www.worldrowing.com

Συμμετοχές και αγωνιστικά προγράμματα διαθέσιμα εδώ here


Τα βίντεο των τελικών της Κυριακής 21 Ιουνίου θα είναι προσβάσιμα μέσω της ιστοσελίδας
www.worldrowing.com

Η 3η και τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2009 θα διεξαχθεί στην Λουκέρνη από 10-12 Ιουλίου 2009.

11/6/09- world rowing - λτ



Παραλήφθηκαν όμως να αναφερθούν και τα παρακάτω:
The event finals will be video streamed live on Sunday 21 June and can be accessed through the www.worldrowing.com website.

The Rowing World Cup series was launched in 1997, and includes all 14 Olympic boat classes. The overall Rowing World Cup winners are determined after a series of three regattas. Germany has dominated the series since its beginning ten years ago. This year, the three stages of the series are held in Banyoles, Spain (29-31 May), Munich, Germany (19-21 June); and the final in Lucerne, Switzerland (10-12 July).

Visit the official website of the International Rowing Federation and the Rowing World Cup www.worldrowing.com, for a full list of entries, a racing timetable as well as an extensive boat class preview. During racing, this website will provide live scoring, interviews, photographs, press releases, start lists and full results.

Media accreditation can be requested from the media centre page of www.worldrowing.com.
Here is the beginning of my post. And here is the rest of it.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου