Κωπηλατικές μηχανές, συνέχεια: Τα κωπηλατο-εργόμετρα

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στην εξέλιξη των, αρχικά, κωπηλατικών μηχανών, μετέπειτα εργομέτρων πάμε στο 1970 οπότε και η εταιρεία "Gamut Engineering" στην Καλιφόρνια κατασκευάζει μία πιο εξελιγμένη και λιγότερο ευαίσθητη κωπηλατική μηχανή που γίνεται το βασικό εργαλείο προπόνησης και εργομετρήσεων όλων των κολλεγιακών και εθνικών ομάδων στις ΗΠΑ κατά τη δεκαετία του '70. Ακολούθως, το 1981, γίνεται η μεγάλη "επανάσταση" στο χώρο των κωπηλατο-εργομέτρων από τα αδέλφια Dick και Peter Dreissigacker που συνεχίζεται έως και σήμερα. Τα δύο αδέλφια κατασκευάζουν μία σημαντικά οικονομικότερη κωπηλατική μηχανή, που βασίζεται σε μια ρόδα ποδηλάτου και σε μια φτερωτή και την ονομάζουν Concept2 Indoor Rower (model A). Τα υπόλοιπα είναι γνωστά...
Τελειώνοντας να αναφέρουμε ότι εκεί γύρω στη δεκαετία του '80 εμφανίζεται το Gjessing Rowing Ergοmeter, το γνωστό πορτοκαλί εργόμετρο, που χρησιμοποιήθηκε και από την ελληνική εθνική ομάδα γύρω στο 1984-1986 περίπου -μόνο- για τα τεστ των αθλητών. Οι αθλητές που ήταν μέλη τότε των εθνικών ομάδων θα το θυμούνται με τρόμο! Αργότερα εκτοπίστηκε από το Concept2, το οποίο παρείχε και τη δυνατότητα της προπόνησης και όχι μόνο της εργομέτρησης.

Δείτε στις φωτό την εξέλιξη των Concept2: Από το Α στο E.



1 σχόλιο:

  1. Θα ολοκληρωθεί ορισμένα καλά σημεία εκεί. Έκανα μια αναζήτηση για το θέμα και να βρεθεί η πλειοψηφία των ατόμων που θα έχουν την ίδια γνώμη με το blog σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή