The 30 Best Rowing Coaches of All Time ν 2. Jutta Lau



2. Jutta Lau

Παρόλο που οι γυναίκες δεν εκπροσωπούνται συχνά στην ελίτ των προπονητών, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι η Jutta Lau συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων προπονητών, ανδρών και γυναικών, στην ιστορία της κωπηλασίας - μάλιστα, ίσως είναι η καλύτερη προπονήτρια της κωπηλασίας που υπήρξε ποτέ. Εξαιρετική αθλήτρια πριν από την προπονητική της καριέρα, η Lau κέρδισε δύο φορές χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες (1976, 1980) εκπροσωπώντας την Ανατολική Γερμανία.



Και, αυτή η υπεροχή μεταφράστηκε στην εκτόξευση της προπονήτριας - η Λάου συνέχισε να συλλέγει υλικό αφού κρέμασε τη δική της κωπηλασία, προπονώντας την Κάθριν Μπόρον (μία από τις μεγαλύτερες αθλήτριες της κωπηλασίας) και συγκεντρώνοντας τουλάχιστον ένα χρυσό μετάλλιο σε κάθε Ολυμπιακό Αγώνισμα από το 1984 έως το 2004 με τη Γερμανία.


Στην Αθήνα, τα πληρώματα της Λάου κέρδισαν δύο χρυσά και δύο ασημένια. Ανακηρύχθηκε "Διεθνής Προπονητής της Χρονιάς" από την Independent Rowing News το 1999 και "Προπονητής της Χρονιάς" από τη FISA το 2001.












Προφανώς, θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε το ανατολικογερμανικό ντόπινγκ που ήταν ανεξέλεγκτο κατά τη διάρκεια της αθλητικής καριέρας της Λάου και επεκτάθηκε στην προπονητική της καριέρα - αλλά ακόμη και αν το λάβουμε υπόψη, οι σταθερές επιδόσεις μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικών αποτελεσμάτων στην Αθήνα, δείχνουν ότι οι ικανότητές της επεκτάθηκαν πολύ πέρα από αυτή τη μολυσμένη περίοδο (δυστυχώς, μία από τις πολλές, προφανώς) για τον Ολυμπιακό Αθλητισμό.

Από το https://www.rowingrelated.com/2018/04/the-30-best-rowing-coaches-of-all-time-the-top-10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου