Λίστα Ελεγχόμενων Αθλητών της FISA για το 2010.

8/03/2010
Anti-Doping
Ανακοινώθηκαν τα νέα κριτήρια που καθορίζουν ποιοι αθλητές θα ενταχθούν στη Λίστα Ελεγχόμενων Αθλητών της FISA για το 2010.  Αυτό είναι το γκρουπ των αθλητών που τους ζητείται από το Παγκόσμιο Φορέα Αντιντόπινγκ (World Anti-Doping Code) να υποβάλλει τις φόρμες εντοπισμού προκειμένου........
να μπορούν να υποβληθούν σε απροειδοποίητο έλεγχο αντιντόπινγκ.
Αυτά τα κριτήρια περιλαμβάνουν:
α) Όλους τους αθλητές που έχουν πρώτη θέση σε Ολυμπιακούς / μη Ολυμπιακούς / Παραολυμπιακούς Αγώνες σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα προηγούμενων χρόνων σε Ολυμπιακές και Παραολυμπιακές Ρεγκάτες.
β) Όλους τους αθλητές που έχουν αποσυρθεί ενώ έχουν ενταχθεί στη Λίστα Ελεγχόμενων Αθλητών και που έχουν ειδοποιήσει τη FISA για την επιστροφή τους σε αγώνες θα ενταχθούν σε αυτή τη λίστα 6 μήνες πριν την επιστροφή τους και θα παραμείνουν για έναν ακόμη χρόνο μετά την επιστροφή τους στους αγώνες.
γ) Όλους τους αθλητές που είναι τιμωρημένοι και που σκοπεύουν να επιστρέψουν στους αγώνες θα ενταχθούν 6 μήνες πριν τη λήξη της ποινής τους και θα παραμείνουν για έναν ακόμη χρόνο μετά το τέλος της ποινής τους.
Επιπροσθέτως, η Επιτροπή Αντιντόπινγκ της FISA θα επιλέξει από τις τρεις παρακάτω ομάδες αθλητές για να τους εντάξει σε αυτή τη λίστα (στη διακριτική ευχέρεια της Επιτροπής Αντι-Ντόπινγκ της FISA).
α) Αθλητές που κατατάσσονται στους τρεις πρώτους τουλάχιστον σε ένα από τα δύο προηγούμενα χρόνια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα / Παγκόσμια Κύπελλα / Παραολυμπιακούς Αγώνες / Διηπειρωτικούς Αγώνες & Πρωταθλήματα.
β) Αθλητές από χώρες που έχουν συμμετάσχει σε ένα από τα δύο προηγούμενα χρόνια σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο της FISA / σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα οποία λίγοι ή κανένας έλεγχος δεν πραγματοποιήθηκαν σε κωπηλάτες στη χώρα τους στα προηγούμενα δύο χρόνια από εθνικό φορέα αντι-ντόπινγκ.
γ)Αθλητές που έχουν αγνωνισθεί σε οποιαδήποτε διεθνή ρεγκάτα βάσει των αποτελεσμάτων αναλυτικών τεστ ή της αποδοσής τους.
Αυτή η νέα διατύπωση αντικαθιστά τώρα τη προηγούμενη διατύπωση στη παράγραφο 5.5.2. των Υποκανονισμών Αντι-Ντόπινγκ της FISA, υπό την επίβλεψη του Παγκόσμιου Φορέα Αντιντόπινγκ, των Στάνταρντς και τις οδηγίες.
Όπως ορίζεται και στη πρωτότυπη διατύπωση, υπάρχει μία δέσμευση για τον κάθε έναν αθλητή να κρατά τη FISA ενήμερη σχετικά με το που μπορεί να εντοπιστεί για απροειδοποίητο έλεγχο οποιαδήποτε στιγμή υποβάλλοντας ανά τρίμηνο τις φόρμες εντοπισμού πριν τις 31 Δεκεμβρίου, 31 Μαρτίου, 30 Ιουνίου και 30 Σεπτεμβρίου.  Για οποιαδήποτε αλλαγή στις φόρμες εντοπισμού θα πρέπει να ενημερώνεται άμεσα η FISA χρησιμοποιώντας το σύστημα ADAMS ή μία συμφωνημένη κεντρική εθνική βάση δεδομένων.
Οι Εθνικές Ομοσπονδίες ενημερώνονται για το ποιοι αθλητές από τις ομοσπονδίες τους έχουν ενταχθεί στη λίστα των ελεγχόμενων για το 2010.
Aπό το kopilasia.gr
. And here is the rest of it.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου