Στη λάγνα ποδοσφαιρικά χώρα που ζούμε με το μπάσκετ να διεκδικεί μερίδιο χάρη σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και την εθνική ομάδα, ο πιο επιτυχημένος αθλητής των τελευταίων χρόνων είναι ένας κωπηλάτης!
"Η φετινή χρονιά ήταν απόλυτα επιτυχημένη για εμένα προσωπικά. Κατέκτησα μετάλλια σε κάθε αγώνα που έκανα, ξεκινώντας από μία ρεγκάτα στη Γερμανία, στη συνέχεια στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο απλό σκιφ. Ακολούθησαν οι Μεσογειακοί Αγώνες που ήταν ο μεγάλος στόχος της χρονιάς, το αργυρό μετάλλιο στο απλό σκιφ στο Παγκόσμιο και καταλήξαμε στο χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ στη Λευκορωσία", υπογράμμισε ο Βασίλης Πολύμερος.
Και να φανταστείτε ότι πρόκειται για μετά-Ολυμπιακή χρονιά που τα πράγματα συνήθως ηρεμούν. Τα μέλη της εθνικής ομάδας είχαν στη διάθεση τους δύο εβδομάδες για να προετοιμαστούν για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μπρεστ (Λευκορωσία) μετά τις υποχρεώσεις τους στο Παγκόσμιο στο Πόζναν (Πολωνία). Από ότι φαίνεται οι 15 μέρες ήταν αρκετές, καθώς στο Μπρεστ η χώρα μας βρέθηκε στην πρώτη θέση του πίνακα μεταλλίων. Πότε έχει ξαναγίνει αυτό; Μη βασανίζετε το μυαλό σας , ποτέ!
Στη Λευκορωσία ο Βασίλης Πολύμερος ένωσε τις δυνάμεις του ξανά με τον Δημήτρη Μούγιο και εξηγεί "χρειαζόμασταν και οι δύο το χρόνο μας. Όταν δύο άνθρωποι είναι καθημερινά μαζί τόσα χρόνια, δημιουργούνται εντάσεις. Στο Ευρωπαϊκό δεν υπήρχε απλό σκιφ και έτσι αγωνίστηκα στο διπλό με το Δημήτρη".
Δυστυχώς, ο Βασίλης Πολύμερος μπορεί να περπατήσει στο δρόμο και να μην τον αναγνωρίσει κανείς. Οι αντίπαλοι του όμως τον γνωρίζουν καλά και χαίρονται όταν δεν βρίσκεται ανάμεσα τους! Ο πρωταθλητής Ευρώπης διηγείται ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στο Μπρεστ "κατά λάθος είχε δηλωθεί ένα άλλο παιδί να αγωνιστεί στο διπλό σκιφ με τον Δημήτρη. Σκέφτηκαν ότι το ελληνικό διπλό σκιφ θα ήταν περισσότερο αδύναμο. Όταν λοιπόν με είδαν, άλλαξαν άρδην τα σχέδια τους". Και η διάθεση τους ερχόμαστε να προσθέσουμε εμείς.
Το ενδιαφέρον των Ελλήνων για την κωπηλασία αυξήθηκε κατακόρυφα μετά το 2004, εκτιμά ο Βασίλης Πολύμερος και τώρα πια "πολλά παιδιά κάνουν κωπηλασία σε άλλη την Ελλάδα. Ακόμα και στην Αθήνα που η κατάσταση των σωματείων είναι δύσκολη γιατί η προπόνηση γίνεται στη θάλασσα".
Ωστόσο ένα πράγμα δεν αλλάζει, τα φλας θα είναι πάντοτε περισσότερα σε άλλα αθλήματα, στα λεγόμενα επαγγελματικά.
"Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν από τους υπόλοιπους Έλληνες αθλητές, το αποτέλεσμα της προσπάθειας που κάνουμε είναι δυσανάλογο βάσει των όσων "καρπωνόμαστε". Η δική μας η προπόνηση είναι σαφώς περισσότερο επίπονη".
Στο αεροδρόμιο τη Δευτέρα (21/9) υπήρχαν πολλές κάμερες και μικρόφωνα στην άφιξη της εθνικής ομάδας μπάσκετ από την Πολωνία. Ορισμένες κάμερες έμειναν και για την εθνική ομάδα κωπηλασίας που αφίχθη την ίδια περίπου ώρα, όμως "κανένας εκπρόσωπος της Πολιτείας δεν βρέθηκε εκεί. Ο κ. Δουβής, ο γενικός γραμματέας πήγε στο μπάσκετ. Ακόμα και από το Παγκόσμιο που γυρίσαμε πολυνίκες ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη, η Πολιτεία ήταν και πάλι απούσα. Να φανταστείτε ότι μας χρωστάνε ακόμα πριμ από το 2007!".
Φανταζόμαστε ότι οι Έλληνες αθλητές θα ακούνε από επίσημα χείλη ότι τα χρωστούμενα… βρίσκονται στο δρόμο, ωστόσο ο Βασίλης Πολύμερος είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του ως μέλος της ολομέλειας της ΕΟΕ.
"Ο νέος πρόεδρος της ολυμπιακής επιτροπής, ο κ. Σπύρος Καπράλος έκανε την τιμή στη Σοφία Μπεκατώρου και σε εμένα να μας συμπεριλάβει στην ολομέλεια της ΕΟΕ. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να δίνω το παρών στις συνεδριάσεις και να βοηθώ στη λήψη αποφάσεων για την εξέλιξη της ολυμπιακής προετοιμασίας. Είναι μία θέση που θα με βοηθήσει να αποκτήσω πείρα για το μέλλον".
Ένα από τα θέματα που πρόκειται να πέσει στο τραπέζι αν δεν έχει γίνει ήδη είναι η κατάργηση των κινήτρων από την τωρινή κυβέρνηση με τον Βασίλη Πολύμερο να υπενθυμίζει "όταν ξεκινήσαμε εμείς δεν γνωρίζαμε πολλά για τις παροχές που δίνει η Πολιτεία με την επίτευξη διακρίσεων. Οι παλιότεροι από εμάς δεν γνώριζαν σχεδόν τίποτα. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Υπάρχουν πολλές πηγές πληροφόρησης και τα μικρά παιδιά γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να εξασφαλίσουν αυτές τις παροχές. Και βέβαια όταν δεν υπάρχουν οφέλη, απομακρύνονται από τον αθλητισμό. Το θέμα των κινήτρων πρέπει να επανεξεταστεί".
Ο κάτοχος δύο ολυμπιακών μεταλλίων μετράει 19 χρόνια προπόνησης στην κωπηλασία. Αν πιστεύετε ότι τώρα θα πάει διακοπές με τη σύζυγο του, επίσης Ολυμπιονίκη Χρύσα Μπισκιτζή, κάνετε λάθος.
"Για 2 με 3 εβδομάδες δεν θα κάνω προπόνηση. Δεν κάνει καλό στον αθλητισμό να απέχεις από την καθημερινή άσκηση για αυτό και θα κάνω τρέξιμο και κολύμπι. Ο πρωταθλητισμός θέλει σκληρή δουλειά για να διατηρηθείς σε υψηλό επίπεδο".
Επιμέλεια: Γιώτα Κουνάλη
Δημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2009 14:41
. And here is the rest of it.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου